ОСТАННІ НОВИНИ

Спійманий на хабарі чиновник ЛОДА вийшов під заставу у 227 тисяч

Юлія Осим

|

Спійманого на хабарі у 365 тис. грн заступника керівника управління капітального будівництва ЛОДА звільнили з-під варти. Галицький районний суд у Львові офіційно відсторонив від посади Павла Тереха, однак запобіжний захід призначив у розмірі 227 тис. грн, що значно менше, ніж сам хабар. Про це пише Наші гроші. Львів.

Чиновника затримали на хабарі 23 лютого, а через два дні, 25 лютого його взяли під варту. Як повідомили у суді, за нього одразу внесли заставу, але звільнили вже наступного дня.

Зазначимо, що за версією слідчих, «відкат» Терех вимагав за вже укладений раніше договір на будівництво амбулаторії сімейної медицини в одному з районів Львівської області. Де саме, наразі не повідомляється.

За інформацією Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, чиновник сприяв перемозі  компанії під час проведення тендеру на будівельні роботи. Також в поліції повідомляють, що Терех залучив до оборудки підприємця, який видав фіктивні рахунки-фактури про купівлю у нього товарів саме на суму «відкату».

Згідно з матеріалами справи, слідчі просили призначити заставу у розмірі 365 тис. грн. Однак, на думку суду, слідчий не обґрунтував належно такий розмір застави. Тому Терехові призначили запобіжний захід у розмірі 100 прожиткових мінімумів, тобто 227 тис. грн.

Разом з тим, чиновника відсторонили від посади на два місяці та заборонили спілкуватися зі свідками у справі, зокрема, з двома працівниками Управління капітального будівництва ЛОДА.

Якщо вину Тереха доведуть, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в. о. заступника начальника управління капітального будівництва Львівської ОДА є Павла Тереха спіймали під час отримання 365 тисяч гривень хабара. Посадовець вимагав та одержав «відкат» на будівництві амбулаторії.

Нагадаємо, про затримання працівника управління капітального будівництва ЛОДА першим повідомив сам голова облдержадміністрації Максим Козицький ввечері 23 лютого. Втім жодних деталей справи досі відомо не було.

Зазначимо, що будівництво 43 сільських амбулаторій на Львівщині стартувало на початку 2019 року у межах програми «Доступна медицина». Звести їх мали до кінця 2019 року, однак у ЛОДА не вклались у ці терміни. Через відставання від графіку робіт ЛОДА розірвала угоди з підрядниками, які будували 10 амбулаторій.

Станом на лютий 2021 року у селах Львівської області збудували і відкрили лише 21 амбулаторію.

Водночас будівництво сільських амбулаторій на Львівщині не обійшлося без скандалів. Правоохоронці підозрюють посадовців ЛОДА у привласненні 3 млн грн та 1,3 млн грн на зведенні амбулаторій у Жидачівському районі.

Також нещодавно стало відомо про те, що на будівництві турбази та амбулаторії на Львівщині розікрали 3,2 млн грн. У всіх цих випадках, за версією слідства, «схему» організовували чиновники управління капітального будівництва ЛОДА разом із фірмами-підрядниками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *