ОСТАННІ НОВИНИ

Всім, хто писав «ахінею» про роботу комунальників під час негоди, має бути соромно, – чиновник ЛМР

Наталя Дуляба

|

Заступник директора департаменту ЖКГ Львівської міськради Андрій Білий розкритикував львів’ян, які нарікали на транспортний колапс, спричинений сильними снігопадами. Посадовець вважає, що мешканці, які скаржились у соцмережах, писали «ахінею», за яку їм має бути соромно. Про це Андрій Білий заявив у своєму черговому відеоблозі на YouTube.

У своєму відеоблозі Андрій Білий відзначив, як важко довелося працювати комунальним службам протягом усього минулого тижня, коли Львів засипало сильними снігопадами. Щодня на вулицях у посиленому режимі працювали понад 150 одиниць техніки, більше 1000 комунальників, також до розчищення залучали чиновників, студентів, військових та підприємців.

За словами посадовця, ця негода стала для Львова своєрідним випробуванням на командну роботу. Втім місто загалом впоралось «дуже круто».

Проте Андрій Білий розкритикував тих львів’ян, які у соцмережах скаржилися на транспортний колапс й погано розчищені вулиці та дороги. Посадовець заявив, що ці мешканці «абсолютно не розбираються у ситуації», тому писали «ахінею».

«Мені приємно, що люди, побачивши ту надзвичайну роботу (комунальних служб і всіх небайдужих, – ред), почали дякувати. Звісно, що є люди, які абсолютно не розбираються в ситуації і починають писати (у соцмережах – ред) якусь ахінею. На жаль, вони є… Тим, хто не розібрався, має бути соромно від ваших коментарів і вашої необізнаності. Напевне, вам треба більше цікавитись перш, ніж щось писати, і думати, як люди, що ночами працюють, сприймають ваші недолугі коментарі… Але всім, хто долучився до прибирання, величезне дякую. Фактично на вас і тримається місто», – сказав Андрій Білий.

Тим львів’янам, які скаржились у соцмережах, посадовець порадив вийти на вулицю і самостійно розгорнути купи снігу.

«Тим, хто не розуміє, чому виникла така проблема, треба просто взяти лопату і спробувати розчистити територію хоча би біля свого під’їзду, допомогти працівникам вашого ОСББ чи управляючої компанії. Тому що це фактично є ваша відповідальність, адже ОСББ – елемент маленької держави», – наголосив Андрій Білий.

«Якщо би ми всі, 800 тисяч людей, вийшли на вулицю прибирати, то сніг би закінчився через 15 хвилин. От і все», – додав чиновник.

Також Андрій Білий вважає, що купувати Львову більше снігоочисної техніки є нераціонально, бо вона працює дуже мало протягом цілого року.

Нагадаємо, весь минулий тиждень Львівщину замітало снігом. Львову снігопад приніс транспортний колапс. Комунальні служби працювали у посиленому режимі, до розчищення міста залучали чиновників Львівської міськради, військових, освітян, підприємців. Розгортати купи снігу неодноразово виходили й небайдужі львів’яни. Загалом за час негоди на території області випало близько 90 см снігу.

Через снігові заметілі із п’ятниці, 12 лютого, школи Львова перевели на онлайн-навчання, також роботодавців закликали перейти на дистанційну роботу. Загалом п’ятницю у місті оголосили вихідним днем.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *