ОСТАННІ НОВИНИ

На ремонт доріг у 2020 році Львівщина витрататила рекордну суму коштів, – голова ЛОДА

Юлія Осим

|

Торік на Львівщині відремонтували 528 км доріг. Витрачені на проведення робіт кошти складають 4,5 млрд грн. Як наголосив під час прес-конференції за підсумками року голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, це найбільша залучена «дорожня» сума в області за усі попередні роки. Про це повідомляє Львівський портал.

Загалом пріоритетність відновлення автошляхів на Львівщині визначають за трьома основними критеріями. Це якість дорожнього покриття, наявна інфраструктура для розвитку промисловості, а також час, коли востаннє проводився ремонт того чи іншого напрямку.

«Кожного року ми будуємо дороги. Але якщо брати минулий рік, то такої кількості коштів, які були залучені минулого року, ми не мали ще жодного року. Це 4,5 млрд грн. Ми намагалися кошти розпорошити на об’єкти, які можна завершити по всій території», – зазначив Козицький.

Він також додав: «Якщо ми бачимо, де буде відкриватись завод, то ми точно будемо туди класти дорогу. Якщо ми бачимо, що ми будуємо нову школу, ми точно туди будемо класти дорогу. Ми інколи відходимо від економічної доцільності, та розуміємо, якщо туди не покласти дорогу, то там економіки ніколи не буде».

Очільник Львівщини додав, що фінансування на ремонт доріг відбувається з державного та обласного бюджетів, а також з дорожнього фонду.

Упродовж року в області відремонтували такі дороги місцевого значення: «Ясенів – Золочів», «Мамчурі – Ясенів», «Сокаль – Стоянів», «Куликів – Великосілки», «Мшанець – Стрілки» «Східниця – Верхнє Синьовидне», «Перемишляни – Чемеринці – Плугів», «Рава Руська – Гайок», «Стрілки – Новий Кропивник», «Боберка- Бориня», «Хильчиці-Ясенівці», «Золочів-Красне», «Кологури-Лучани». Окрім того відновили 10 мостів, серед них роботи стартували на одному з найдовших мостів західної України у селі Крушельниця.

Серед доріг державного значення – Львів-Пустомити –Меденичі, Східниця – Пісочна,  Львів-Самбір –Ужгород, Мостиська -Самбір -Борислав, Миколаїв- Городок -Жовква- Камянка-Бузька -Бібрка, Мостиська –Краковець.

Зазначимо, що на території Львівської оласті у межах проєкту “Мале Карпатське коло” відновлять майже 200 км доріг, що з’єднають туристичні центри Карпат.

На відновлення шляхів у 2021 році з обласного бюджету планують виділити 200 млн грн.

Для будівництва північної об’їзної Львова викупили 16 ділянок.

Нагадаємо, що триває ремонт моста між Східницею та Уричем. Також до кінця весни на Львівщині планують відкрити найдовший у західній Україні міст, який забезпечить доїзд зі Східниці до траси Київ – Чоп.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *