ОСТАННІ НОВИНИ

На ремонт доріг на Львівщині з бюджету області виділять 200 млн грн: які шляхи ремонтуватимуть

Юлія Осим

|

Бюджетна комісія Львівської обласної ради затвердила виділення 200 млн грн на ремонт доріг на Львівщині. За ці кошти планують відремонтувати автомобільні шляхи місцевого значення та об’єкти комунальної власності на умовах співфінансування. Також співфінансуватимуть проєкти МТД. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської облради.

 

Фінансовий ресурс затвердили у межах Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху на 2021 – 2025 роки. Окрім цього, на ремонт доріг місцевого значення на Львівщині у 2021 році сумарно з перехідними коштами виділять 1,1 млрд грн з Державного дорожнього фонду.

«За кошти з держбюджету продовжимо капітальний ремонт доріг  Мшанець -Стрілки, Хильчиці – Ясенівці та моста на дорозі Східниця – Верхнє Синьовидне. Також завершимо Ясенів – Золочів, Золочів – Красне, Перемишляни – Чемеринці, Рава-Руська – Гайок, Сокаль – Стоянів, Турка – Лопушанка, Дрогобич – Довголука, Кологори – Лучани, Стрілки – Новий Кропивник. Окрім того, плануємо відремонтувати дорогу Садковичі – Чернихів, Загір’я – Суха Долина, Ясениця – Новий Кропивник», – зазначив заступник голови ЛОДА Юрій Бучко.

 

Нагадаємо, торік на ремонт автошляхів Львівщина отримала загальний фінансовий ресурс з обласного та державного бюджету у сумі понад 1,7 млрд гривень. Як поінформували в облраді, за ці кошти відремонтували 250 кілометрів доріг, серед яких – Мшанець – Стрілки, Ясенів – Золочів, Східниця – Верхнє Синьовидне,  Боберка – Бориня, Славське – Хащованя, Турка – Східниця, Славське – Вигода. Також відновили 10 мостових переходів, наймасштабніший об’єкт – міст у Крушельниці.

Також для забезпечення безпеки дорожнього руху минуло річ встановили майже 800 дорожніх знаків, горизонтальну дорожню розмітку на протяжності 350 кілометрів, металеве бар’єрне огородження протяжністю понад 5500 метрів, а також пішохідних переходів – 2700 м кв.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *