ОСТАННІ НОВИНИ

Снігопади не відступають: на Львівщині оголосили штормове попередження

Наталя Дуляба

|

Негода на території Львівщини не вщухає: снігопад та хуртовини протримаються щонайменше до кінця доби 8 лютого. Через це в області оголосили штормове попередження, а водіїв закликали утриматись від поїздок. Про це повідомляє Львівський портал.

За даними регіонального гідрометцентру, протягом понеділка, 8 лютого, на Львівщині й далі падатиме сильний сніг та дощ. Опади не вщухатимуть щонайменше до кінця доби.

Сильна ожеледь, хуртовина, пориви вітру сягатимуть до 15-20 м/с. На дорогах зберігатиметься ожеледиця, на окремих ділянках утворяться снігові замети.

У зв’язку з такими погодніми умовами на території Львівської області оголосили штормове попередження – ІI рівень небезпечності (помаранчевий).

Водіїв закликали по можливості утриматися від поїздок, а мешканців області – дотримуватись правил безпеки.

«Закликаємо громадян дотримуватися правил безпеки та проявляти пильність та обережність, перебуваючи на вулиці. Просимо вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних, а в разі небезпеки – телефонувати у Службу порятунку “101”», – наголошують у ДСНС Львівщини.

У вівторок, 9 лютого, сніг падатиме ще вранці, а потім має зупинитись. Температура повітря становитиме від 4 до 6 градусів морозу. Вітер східний, 7-12 м/с. Хмарно, на дорогах ожеледиця. Водночас синоптики додають, що до вечора снігопад знову може відновитись.

Нагадаємо, ранок 8 лютого у Львові розпочався з транспортного колапсу, заторів та нерозчищених вулиць від снігу. За добу у місті випало близько 30 см снігу, а комунальні служби не зуміли впоратись із розчищенням доріг і тротуарів. Пішоходам доводилось ходити навіть по проїжджій частині.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що комунальники працюють у посиленому режимі. Але через те, що зараз їхній пріоритет – розчищення магістральних доріг, він закликав львів’ян власними силами прибирати сніг біля своїх будинків.

Прибирати центр міста від снігових завалів вийдуть працівники Львівської міськради.

Додамо, що через сильну негоду на території Львівщини навіть можуть обмежити рух на дорогах державного значення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *