ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий закликав львів’ян самостійно прибирати сніг біля своїх будинків

Вероніка Рой

|

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що комунальні служби працюють у посиленому режимі. Він зауважив, що у комунальників в пріоритеті прибирання магістральних доріг. Відтак мер закликав львів’ян самостійно прибирати сніг біля своїх будинків. Про це Андрій Садовий повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, за добу у Львові випало більше 30 см снігу.

«Це стихія. Вона не запитує і не обирає, куди падати, а куди – ні. Сніг рівномірно засипає усі райони міста, вулиці, стежки і прибудинкові території. Для комунальних служб пріоритет – головні магістралі, адже саме тут є найбільша небезпека аварій. Лише після цього говоримо про міжбудинкові дороги та вулиці», – зазначив мер.

Він також зауважив, що більшість скарг, що надходять на Гарячу лінію міста, стосуються внутрішніх дворів, більшість яких є у віданні ОСББ та ЖБК.

«Більшість скарг на Гарячу лінію щодо прибирання стосуються територій, які знаходяться під відповідальністю ОСББ та управляючих компаній. Близько 20% будинків взагалі не уклали угоди із обслуговуючими компаніями. Це теж факт. Кожен повинен нести відповідальність за свою роботу. Я знаю, що у цьому снігопаді винен в першу чергу я, як міський голова. Це правило, яке я сам встановив, і тільки так воно має працювати. Але все ж давайте не забувати про співвідповідальність за своє майно і побут», – уточнив Андрій Садовий.

Разом з тим міський голова закликав львів’ян самостійно прибирати сніг поблизу своїх домівок.

«Як мешканець Львова я вчора і сьогодні разом зі сім’єю розчистив територію біля свого будинку. В такій ситуації це нормально і так може зробити кожен», – додав він.

Зауважимо, у Львові до прибирання вулиць від снігу долучилися і посадовці Львівської міськради. Зокрема,  заступник міського голови з економічного розвитку Анлрій Москаленко та директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

Як інформував Львівський портал, ранок 8 лютого у Львові розпочався з транспортного колапсу, заторів та нерозчищених вулиць від снігу. Львів’яни масово скаржаться на те, що комунальні служби не розчистили дороги та тротуари, відтак пішоходам навіть доводилося рухатися по проїжджій частині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Фото: Львівський портал, Андрій Москаленко, ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *