ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина готова до першого етапу вакцинації від covid, – ЛОДА

Ольга Денисяка

|

У Львівській області створили 14 мобільних бригад для проведення вакцинації від коронавірусу та сформували список медиків, які отримають щеплення на першому етапі вакцинації. Про це 2 лютого під час брифінгу розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами посадовця, Львівщина вже готова до першого етапу проведення вакцинації від коронавірусу: в області сформували 14 мобільних бригад для проведення вакцинації, а також готують пункти щеплень для подальших етапів вакцинації.

«На території Львівської області створили 14 мобільних бригад для проведення вакцинації. Наразі готовий поіменний список медиків, які увійдуть до складу цих бригад. Їм провели відповідні інструктажі. Крім того, сформували перелік медпрацівників, які будуть в резерві, тобто зможуть замінити когось з бригад за непередбачуваних обставин», – розповів Орест Чемерис.

 

Він зазначив, що перший етап вакцинації буде проводитись на базі «ковідних» закладів охорони здоров’я. Також в області підготували поіменний перелік медиків, які отримають щеплення на першому етапі.

«Вакцинація буде проводитись у тимчасових пунктах щеплення, для того, аби безперебійно відбувалась і планова госпіталізація, і вакцинація населення. В області вже підготували поіменний перелік медиків, які отримають щеплення на першому етапі. Це – команди медиків, які безпосередньо працюють з хворими на коронавірус пацієнтами», – додав посадовець.

Як повідомляв Львівський портал, на Львівщині вже стартувала підготовка до вакцинації від коронавірусної інфекції. Зокрема, наразі працюють над організацією точок, де зберігатиметься вакцина.

Нагадаємо, в Україні масова вакцинація від коронавірусу може розпочатися з 15 лютого або пізніше.

Зазначимо, в Україні влада вже затвердила дорожню карту вакцинації від COVID у 2021-2022 роках. Планується, що протягом цього часу вакцинацією охоплять 50% населення.

Раніше в Україні вже затвердили план вакцинації від COVID. Про те, хто та коли отримає щеплення, читайте за посиланням.

Володимир Зеленський запевнив, що вакцинація від коронавірусу для українців буде безкоштовною.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *