ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові комунальне АТП закликало скасувати три приміські маршрути

Юлія Осим

|

У Львові комунальне АТП №1 закликало Львівську ОДА припинити нелегальне курсування трьох приміських маршрутів: №111, №180А та №217А. Ці автобуси з 1 січня не мали би працювати. Про це Львівському порталу повідомили в АТП №1.

 

За словами директора підприємства-перевізника Ореста Хамули, ці приміські маршрути курсують нелегально. Натомість з початку січня АТП №1 запустило маршрут № 61 (Підрясне – Підбірці), а маршрут №1А продовжено до Дублян. На обох напрямках працюють низькопідлогові автобуси великої місткості. Нові маршрути введено задля якісного транспортного сполучення усіх населених пунктів, що увійшли до Львівської ОТГ.

«Ці маршрути курсують незаконно, не узгодивши свої схеми руху і графіки з міським управлінням транспорту. Вони не перевозять пільгових пасажирів і завдають значних збитків АТП №1 та громаді Львова», – зауважив Орест Хамула.

 

Зазначимо, що з 1 січня 2021 року офіційно розпочала діяти Львівська ОТГ, до якої крім Винників, Брюховичів, Рудного та Дублян, увійшли ще 13 сіл.

Для того, щоб забезпечити доїзд мешканців цих населених пунктів до центру міста, у Львівській міськраді ще в жовні затвердили 9 автобусних маршрутів.

Наприкінці листопада у міськраді Львова поскаржилися, що ЛОДА не погодила вищезгадані маршрути. В облдержадміністрації натомість пояснювали, що не мають таких повноважень.

Втім у ЛОДА таки пообіцяли віддати Львову у підпорядкування приміські маршрутки ще до Нового року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *