ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд погодив створення Львівської ОТГ

Соломія Головіна

|

Під час засідання уряду сьогодні, 27 травня, затвердили перспективний план Львівської області. Що стосується створення Львівської ОТГ, то Кабмін підтримав об’єднання Львова із майже 20 сусідніми населеними пунктами. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

 

«Справді історичне рішення! Великому Львову бути. Львівську ОТГ створено. Уряд проголосував за об’єднання Львова із майже 20 сусідніми населеними пунктами», – написав посадовець.

До складу Львівської ОТГ увійдуть: Львів, Брюховичі, Винники, Рудно, Дубляни, а також Грибовецька (Великі Грибовичі, Збиранка, Малі Грибовичі), Грядівська (Гряда, Воля-Гомулецька), Зашківська (Зашків, Завадів, Зарудці), Лисиничівська (Лисиничі, Підбірці), Малехівської та Рясне-Руська (Ресне-Руське, Підрясне) сільські ради.

Власне під час нинішнього засідання уряду погодили останніх три перспективні плани – Львівської, Запорізької та Одеської областей. Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, наразі проводять консультації щодо перспективного плану АР Крим на всіх рівнях, і він буде сформований після деокупації півострова.

Так, у Запорізькій області передбачено 67 спроможних територіальних громад, у Львівській – 73, в Одеській – 92. Плани охоплюють 100% територій областей.

«Затверджені по всій території країни перспективні плани — це двигун змін для окремих громад та країни загалом. Для громад — це не тільки новий рівень відповідальності, а й одночасно — новий рівень можливостей, коли люди обирають як їм зручніше жити, де будувати школу, де відкривати дитсадок. Модератор життя на місцевому рівні відтепер місцеві мешканці, а не чиновники», – написав у своєму Telegram-каналі прем’єр.

Нагадаємо, що у січні міська рада звернулась до Верховної Ради, Кабміну та Львівської ОДА з пропозицією об’єднати Львів із 20 сусідніми містами та селами.

Водночас влада Львова висловила сподівання, що після рішення уряду щодо ОТГ, Львів матиме 50 тисяч нових мешканців та розширить територію міста вдвічі.

Нагадаємо, напередодні, 26 травня, мешканці Брюховичів перекривали дорогу, домагаючись створення власної ОТГ. Пікетувальники виступили проти приєднання їх до Львівської ОТГ.

Своєю чергою у Львівській міській раді нарікали, що зараз дуже активно лобіюється питання, аби створити окремо Винниківську ОТГ та Брюховицьку ОТГ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *