ОСТАННІ НОВИНИ

ЛОДА віддасть Львову у підпорядкування приміські маршрутки

Наталя Дуляба

|

У зв’язку зі створенням Львівської ОТГ облдержадміністрація збирається передати Львову у підпорядкування приміські маршрути. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОДА.

 

Львівська ОДА є організатором перевезень на 10 автобусних маршрутах, які курсують у населені пункти, що увійшли до складу Львівської ОТГ.

Аби врегулювати питання щодо роботи громадського транспорту у громаді, у ЛОДА ініціюють заміну організатора пасажирських перевезень. Цю функцію пропонують передати Львівській міськраді.

«8 грудня Львівська ОДА надіслала Львівській територіальній громаді та перевізникам лист щодо можливості підписання тристоронньої угоди про заміну організатора на приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі Львівської ОТГ», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, до складу Львівської ОТГ, крім Винників, Брюховичів, Рудного та Дублян, увійшли ще 13 сіл. Для того, щоб забезпечити доїзд мешканців цих населених пунктів до центру міста, у Львівській міськраді ще в жовні затвердили 9 автобусних маршрутів. Проте їх мала ще погодити ЛОДА.

Наприкінці листопада у міськраді Львова поскаржилися, що ЛОДА не погодила вищезгадані маршрути. В облдержадміністрації натомість пояснювали, що не мають таких повноважень.

Додамо, що юридично діяти Львівська ОТГ почне з 1 січня 2021 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *