ОСТАННІ НОВИНИ

У Садового скаржаться, що ЛОДА не погодила схему автобусних маршрутів до сіл Львівської ОТГ

Соломія Головіна

|

У Львівській міській раді скаржаться на те, що Львівська ОДА  відмовилася погоджувати схему автобусних маршрутів до населених пунктів Львівської ОТГ. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

 

Як відомо, із 1 січня почне юридично діяти Львівська ОТГ. Для забезпечення якісного транспортного сполучення Львова з населеними пунктами, які увійдуть в ОТГ, виконавчий комітет міста 2 жовтня затвердив схему маршрутів до сіл і міст, які об’єднуються зі Львовом. Схему руху нових автобусних маршрутів подали на погодження ЛОДА, однак місто отримало відмову.

«Після прийняття рішення виконавчого комітету ми звернулися до Львівської ОДА про погодження схеми руху автобусних маршрутів загального користування, які би сполучали населені пункти Гряда, Малехів, Воля Гамулецька, Великий Дорошів, Зашків, Великі і Малі Грибовичі, Гамаліївка, Малі Підліски, Завадів, Зарудці, Ситихів, Підрясне, Рясне Руське, Підбірці, м. Дубляни з м. Львовом. Хоча розуміємо, що офіційно ОТГ починає діяти з 1 січня 2021 року, і повну юрисдикцію отримаємо з 2021 року. Проте місто вже готове забезпечити транспортом ці населені пункти», – зазначив начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Втім ЛОДА відмовила ЛМР, аргументуючи це тим, що поки нема юридичних повноважень.

«Однак на наш запит ми отримали відмову, аргументовану тим, що ми ще не маємо юридичних повноважень, а також, що в ОДА є підписані договори з перевізниками по цих напрямках, і вони не готові їх достроково розривати. Плануємо додатково спілкуватися з представниками ЛОДА, можливо вдасться домовитися по певних напрямках. Адже маємо активний запит від мешканців с. Підбірці, бо там немає хорошого сполучення. Відзначу, що по цьому маршруту ми ще в травні зверталися, але теж отримали відмову без аргументації. Також ми зверталися до Державтоінспекції, на яку посилається область, що це вони мають погодити маршрути, але Державтоінспекція надіслала теж відмову, аргументуючи тим, що найперше треба мати погодження від області», – розповів Орест Олеськів.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові запустять 9 маршрутів громадського транспорту, якими центр міста з’єднають із населеними пунктами Львівської ОТГ. Детальніше із схемами руху можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, уряд погодив створення Львівської ОТГ ще наприкінці травня. До її складу увійдуть майже два десятки населених пунктів.

Як відомо, головою Львівської ОТГ став чинний мер Львова Андрій Садовий. У другому турі він отримав 62,25% голосів виборців, а його опонент ексголова Львівської ОДА Олег Синютка – 37,75%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *