ОСТАННІ НОВИНИ

В «Львівелектротрансі» розповіли, коли трамваї будуть їздити без затримок

Наталя Дуляба

|

У «Львівелектротрансі» кажуть, що затримки в русі трамваїв і тролейбусів не залежать від підприємства. На те, що електротранспорт у Львові курсує із перебоями, впливає кілька чинників. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Директор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свищо каже, що більшість затримок у русі трамваїв і тролейбусів зумовлені причинами, які не залежать від підприємства.

Одна з причин недотримання графіку руху – затори, а друга – постійні ДТП чи неправильне паркування автомобілів. Це своєю чергою впливає не лише на перебої в роботі рухомого складу, а й на фінансовий результат роботи підприємства.

До прикладу, на вул. Івана Франка майже щодня з 17:30 до 19:30 год. виникають тривалі затори, адже зазвичай водії порушують ПДР, їдуть смугою руху громадського транспорту і таким чином стають причиною затримки в русі трамваїв на 20 хвилин.

«Одним із шляхів вирішення цієї проблеми є створення окремих смуг для громадського транспорту і обов’язкове встановлення делініаторів, які перешкоджатимуть порушенням Правил дорожнього руху водіями автотранспорту. Добру практику їхнього встановлення маємо на вул. Іларіона Свєнціцького», – наголосив Андрій Свищо.

Також він зазначив, що завдяки делініаторам, встановленим на вул. Свєнціцького, поліпшився графік руху трамваїв, а також на 15% зросли виконання рейсів.

«Прогнозуємо, що облаштування смуги громадського транспорту на вул. Івана Франка дозволить покращити показники ще на 15%», – підкреслив очільник «Львівелектротрансу».

Нагадаємо, перші делініатори на дорогах Львова почали встановлювати влітку минулого року. «Першопрохідцем» у цьому була площа Двірцева. Згодом восени обмежувальні стовпці встановили на площі Франка, а в грудні – на вул. Свєнціцького.

Необхідність встановлення делініаторів у мерії пояснювали тим, що таким чином громадський транспорт матиме свою окрему смугу руху й автомобілі не будуть перешкоджати йому у русі. Втім таку ініціативу львів’яни не сприйняли і почали виламувати встановлені стовпці.

Як писав Львівський портал, найбільшою проблемою у місті львів’яни вважають затори.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *