ОСТАННІ НОВИНИ

4 грудня Садовий вчетверте має скласти присягу мера Львова

Наталя Дуляба

|

Тимчасова президія Львівської міськради вирішила скликати сесію на п’ятницю, 4 грудня. Під час засідання міський голова Андрій Садовий має скласти присягу і таким чином повернути собі керівництво Львовом. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

У вівторок, 1 грудня, тимчасова президія Львівської міськради вирішила скликати сесію Львівської міськради на 10:00 год. п’ятниці, 4 грудня.

Рішення ухвалили троє членів тимчасової президії: Юрій Мартинюк («Варта»), Петро Адамик («ЄС») та Любомир Мельничук («Свобода»).

На сесії 4 грудня вчетверте переобраний  міський голова Львова Андрій Садовий має скласти присягу і таким чином повернути собі керівництво містом. Також присягу повинна прийняти частина депутатів, яка цього не зробила під час першого засідання Львівської міськради 24 листопада.

Загалом у порядку денному сесії – чотири питання: присяги мера і частини депутатського корпусу, обрання секретаря Львівської міськради та формування постійних депутатських комісій.

Члени тимчасової президії ще повинні надіслати відповідне звернення в управління «Секретаріат ради», яке має організувати проведення сесії й оприлюднити порядок денний, проєкти ухвал. Також про скликання засідання на 4 грудня повідомлять мера та міську ТВК.

Коментарів Андрія Садового з приводу проведення сесії і складання присяги поки немає.

Нагадаємо, 24 листопада відбулась перша сесія новообраної Львівської міськради, яку скликала міська ТВК через скарги депутатів від «ЄС». На засідання прийшли 34 із 64 депутатів. Вони склали присягу та обрали тимчасову президію. Фракцій «Самопомочі» і «Голосу» не було.

Андрій Садовий прийти на сесію не зміг, бо на той момент ще не було оголошено результатів виборів. А сам факт проведення першої сесії Львівської міськради автоматично позбавив мера управління містом.

Андрія Садового переможцем виборів голови Львівської ОТГ міська ТВК визнала 25 листопада. Втім відновити керівництво Львовом він зможе лише після того, як складе присягу. До цього моменту місто де-факто залишається без офіційного керівника. Річ у тім, що тимчасова президія виконує функції мера під час сесій Львівської міськради. За відсутності міського голови першою особою міста є секретар Львівської міськради, але його теж ще не обрали.

Зі свого боку Львова Андрій Садовий першу сесію 24 листопада назвав «узурпацією влади», адже нова рада запрацювала без нього. Рішення ТВК мерія оскаржує у суді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *