ОСТАННІ НОВИНИ

В аеропорту «Львів» силовики влаштували 10-годинні обшуки

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 27 листопада, в Міжнародному аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького силовики 10 годин поспіль проводили обшуки. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівського аеропорту.

 

Із обшуками в адміністративний корпус аеропорту СБУ, прокуратура та поліцейські прийшли орієнтовно о 12:00 год. Завершились обшуки о 22:00 год. ночі.

10-годинні обшуки не лише суттєво обмежили роботу адмінкорпусу. Під час процедури було примусово вилучено документацію, про яку не клопотав слідчий.

Зазначимо, що слідчі дії відбувались у кримінальному провадженні, відкритому ще 1,5 роки тому щодо надання аеропортом рекламних послуг, які є одним зі статутних видів його діяльності.

В аеропорту кажуть, що протягом 2019-2020 років двічі надавали слідству документи, необхідні у межах вищезгаданої кримінальної справи, й доводило правомірність надання рекламних послуг. Відтак нещодавні обшуки у летовищі вважають безпідставними.

«Адвокати та юристи запевняють, що юридичні перспективи у цій справі відсутні. Відтак мета цього кримінального провадження очевидна – перешкоджання діяльності аеропорту у непростий час для усієї держави. Проте навіть у важкі часи карантину підприємство вдається утримувати на беззбитковому рівні, а про усі досягнення львівського летовища протягом останніх років вам відомо. Для цього витрачено немало зусиль. Здається, комусь дуже потрібно встановити операційний контроль над державним підприємством з достатнім фінансовим забезпеченням», – йдеться у заяві аеропорту.

«Я вважаю, що це – безпрецедентний напад на роботу аеропорту і дестабілізація ситуації в підприємстві. Це виклик не лише мені, а й всім працівникам аеропорту та всім пасажирам, що літають через Львів. Ми вважаємо, що справа, яку розслідують, є абсолютно надуманою, тому ми будемо відстоювати свою правоту. Переконані, що наша робота є правильною і ми правомірно надаємо рекламні послуги», – цитує директорку аеропорту «Львів» Тетяну Романовську пресслужбі Львівської міськради.

«Ситуація з цим кримінальним провадженням виходить за межі Кримінально- процесуального кодексу і за межі того, що може робити слідство. Я як адвокат був присутній під час обшуку, і маю суттєві зауваження до того, що робило слідство. Проблема в тому, що слідство замість того, щоб вилучити в аеропорту документи, які слідчим суддею воно мало дозвіл влучати, забирало також ті документи, на які дозволу воно не мало. Тобто були кричущі порушення Кримінально-процесуального кодексу. Важливо розуміти, що впродовж 1,5 року аеропорт співпрацював зі слідством. Зараз під ударом опинились Тетяна Романовська та колектив підприємства за те, що вони, грубо кажучи, зробили аеропорт успішним та здобули фінансові надходження за рекламу. Відтак ми готуємо скарги на дії слідчих та буде слідкувати за цієї ситуацією», – цитує адвоката аеропорту «Львів» Сергія Матвіїва пресслужба Львівської міськради.

Нагадаємо, аеропорт «Львів» показує рекордні показники приросту фінансово-економічних показників. У 2019 році летовище збільшило пасажиропотік на 40%.

Протягом усього минулого року аеропорту «Львів» вперше прийняв 2 мільйони пасажирів за рік. Загалом торік летовище збільшило пасажиропотік на 40%.

Також Львівський аеропорт потрапив у ТОП-10 держпідприємств України. Як відомо, 90% доходів летовища забирає держава.

Як писав Львівський портал, аеропорт «Львів» неодноразово хотіли забрати в концесію. Востаннє про це заговорили у 2019 році.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *