ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові COVID-ліжка заповнені на 49%

Соломія Головіна

|

У Львові лікарняні ліжка для хворих на COVID заповнені на 49%. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

У міських лікарнях Львова, які приймають хворих на коронавірус, облаштували 1220 ліжок. Станом на сьогоднішній ранок на лікуванні перебуває 598 пацієнтів, тож вільними залишаються ще 622 ліжка.

«За попередню добу загалом проведено 1236 ПЛР-аналізів, з яких 442 – позитивні, з них 215 – по місту Львову. Перш за все, ми орієнтуємося на те, скільки хворих в нас перебуває в лікарнях. Ми маємо 5 госпітальних баз, де приймаємо хворих осіб або осіб з підозрою, і ще окремо маємо пологовий будинок, де приймаємо породіль. Найбільша кількість пацієнтів є в лікарні швидкої медичної допомоги, є у 8-мій, 1-шій, 5-тій і 4-тій лікарнях. Тому станом на сьогоднішній ранок ми маємо 598 осіб, які перебувають на лікуванні у стаціонарних відділеннях наших лікарень. Із них у 412 – підтверджений позитивний ПЛР-аналіз. 35 осіб перебуває в реанімації, і 11 осіб під’єднані до апаратів штучної вентиляції легень. Ситуація по кожній лікарні є різною, і у кожному медичному закладі є вільні місця для прийому хворих.

Від самого початку ми декларували про те, що готуємо 920 ліжок для того, щоб приймати хворих в наших лікарнях. Станом на сьогодні маємо 1220 ліжкомісць, і ця кількість ще буде збільшуватися: ми далі працюємо над тим, щоб збільшувати ліжка, які мають бути забезпечені киснем», – зазначила заступниця міського голови Львова й керівниця міського штабу протидії COVID Галина Слічна.

З її слів, в середньому, госпіталізації потребує лише 2% захворілих.

«Однозначно, не всі потребують госпіталізації. Думаю, ця паніка буде потрохи вщухати, бо дуже багато нагніталося ситуації, ми чули, що немає місць в лікарня. Але це не так, місця є. Але не кожна людина потребує такої госпіталізації. В середньому – це 2% пацієнтів, які мають середню важкість захворювання і потребують такої госпіталізації. Тобто є все-таки величезна кількість мешканців, які інфікувалися, захворіли, перебіг хвороби не є важкий, і вони проходять лікування амбулаторно», – сказала Галина Слічна.

Як повідомляв Львівський портал, наразі коронавірус підтвердили у 46 078 мешканців Львівщини. Від ускладнень, спричинених COVID-19, померли 12 36 людей, водночас побороти недугу зуміли 29 067 пацієнтів.

Додамо, що на Львівщині хочуть вдвічі збільшити кількість ліжкомісць для хворих на COVID: із майже 3,5 тисяч до 6.

На початку листопада в області суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Тоді завантаженість стаціонарів сягла 67%, згодом цей показник впав майже до 60%, а станом на 20 листопада він становить 55%.

Що стосується безпосередньо Львова, то нещодавно ми інформували про відкриття у міській лікарні швидкої допомоги на вул. Миколайчука нового відділення для хворих на COVID. Загалом тут планують облаштувати 350 ліжкомісць.

Також мерія обіцяє майже вдвічі збільшити у лікарнях кількість кисневих концентраторів та кисневих точок.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *