ОСТАННІ НОВИНИ

 У лікарнях Львова планують майже вдвічі збільшити кількість кисневих концентраторів

Соломія Головіна

|

До кінця року кількість кисневих концентраторів у лікарнях Львова планують вдвічі збільшити – до майже 550. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Як повідомила заступниця міського голови й керівниця міського штабу протидії COVID Галина Слічна, зараз у лікарнях Львова є 288 кисневих концентраторів. Проте до кінця грудня очікують ще 254 таких апарати. Саме ці концентратори вкрай необхідні для лікування хворих на коронавірус у важкому стані.

Також у лікарнях міста облаштували 554 точки доступу до кисню, проте їх кількість постійно збільшують, аби всі ліжка для хворих на коронавірус були обладнані киснем.

Нагадаємо, у лікарнях області, де лікують хворих на COVID, були проблеми і забезпеченням кисню. Проте станом на 17 листопада доступ до кисню мають вже 60% ліжок, хоча цей показник має становити не менше 80%.

Раніше у ЛОДА пояснювали, що процес збільшення кисневої мережі лікарень затягується через брак підприємств, які виконують подібні роботи. На обладнання киснем 80% ліжок у стаціонарах піде кілька місяців.

Зазначимо, наприкінці жовтня благодійний фонд «Крила надії» оголосив терміновий збір коштів на кисневі концентратори для хворих на коронавірусну інфекцію. Усіх небайдужих закликають долучатися до цієї ініціативи.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *