ОСТАННІ НОВИНИ

Covid на Львівщині: за добу захворіли 442 людей

Ольга Денисяка

|

Станом на ранок понеділка, 30 листопада, коронавірус підтвердили у 46 078 мешканців Львівщини. За минулу добу виявили 442 нових хворих. Про це Львівському порталу повідомили пресслужбі Львівської міської ради.

 

Від ускладнень, спричинених COVID-19, померли 1236 людей (+11 за останню добу). Побороти недугу зуміли 29 067 пацієнтів (+306 за минулу добу).

Pа вчорашню добу лабораторні центри провели 784 ПЛР-тести. Відтак, 442 – позитивні, серед них львів’ян – 215. Залишку проб у холодильнику нема.

 

Загалом у медичних закладах у стаціонарах перебуває 598 осіб, з них з коронавірусом – 412. 35 осіб є в реанімації, 11 – на апаратах ШВЛ. За останню добу в медичні заклади міста поступило 23 особи, а виписано – 1.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 108 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні – 93 пацієнти, у лікарні швидкої медичної допомоги – 267 пацієнтів, у 5-ій лікарні – 107 пацієнтів, у 4-тій лікарні – 4 пацієнти, у міському пологовому будинку – 19 пацієнтів.

Нагадаємо, на початку листопада на Львівщині суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Тоді завантаженість стаціонарів сягла 67%, згодом цей показник впав майже до 60%, а станом на 20 листопада він становить 55%.

Наразі 60% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%.

Зважаючи на ситуацію, на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі. Їх збираються облаштовувати на території спорткомплексів. Наразі йдеться про «Арену Львів» та спорткомплекс ЛНУ ім. Івана Франка на вул. Черемшини.

Додамо, що Львівщина є другою в Україні областю за кількістю померлих від коронавірусу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *