ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині кількість ліжкомісць для хворих на COVID хочуть збільшити вдвічі

Вероніка Рой

|

Станом на сьогодні на Львівщині кількість ліжок, відведених під лікування COVID-19, наразі становить 3465 одиниць. Проте це число планують збільшити до 6 тисяч. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

У ЛОДА нагадують, що на початку епідемії в області госпітальною базою першої лінії визначили Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню, де на той час було 410 ліжок. Станом на сьогодні це число становить 3465. Заступник голови Львівської ОДА Іван Собко зазначив, що в області від початку карантину кількість ліжок збільшили у вісім разів.

«Із наростанням коронавірусної загрози, ми увесь час працювали над залученням нових установ до надання допомоги інфікованим. Тобто від початку карантину ми збільшили кількість ліжок у вісім разів. Іще майже дві тисячі додаткових ліжкомісць має з’явитись у різних лікарнях області», – каже Іван Собко.

Він зазначив, що кількість ліжкомісць для хворих на коронавірус хочуть збільшити до 6 тисяч.

«Це 50% всіх ліжок, що є в області, які можна відвести під лікування коронавірусної хвороби. При цьому в лікарнях на сьогоднішній ранок перебувають менше двох тисяч пацієнтів», – додав Іван Собко.

Як повідомляв Львівський портал, станом на сьогодні хворих на коронавірусну інфекцію приймають 22 медзаклади Львівщини.

Нагадаємо, на початку листопада на Львівщині суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Тоді завантаженість стаціонарів сягла 67%, згодом цей показник впав майже до 60%, а станом на 20 листопада він становить 55%.

Наразі 60% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%.

Зважаючи на ситуацію, на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі. Їх збираються облаштовувати на території спорткомплексів. Наразі йдеться про «Арену Львів» та спорткомплекс ЛНУ ім. Івана Франка на вул. Черемшини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *