ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні відновили «пакунки малюка»

Наталя Дуляба

|

Українцям, які стали батьками, знову будуть видавати одноразову допомогу при народженні дитини у вигляді «пакунку малюка». Відповідний проєкт постанови у середу, 25 листопада, ухвали Кабмін під час засідання, пише УП.

 

Відповідно до постанови, дітям, народженим починаючи з 24 жовтня 2020 і до 1 липня 2021 року включно, видадуть «пакунки малюка». Їх мають роздати протягом 30 днів від моменту народження.

У випадку пошкоджень або недоукомплектування пакунку необхідно протягом трьох днів від моменту одержання допомоги скласти відповідний акт та звернутись до місцевих структурних підрозділів з питань соціального захисту.

А в разі недоотримання протягом 30 днів «пакунку малюка» з незалежних від отримувача причин передбачена виплата грошової компенсації.

Як писав Львівський портал, наприкінці липня Кабмін замінив «пакунки малюка» на грошові виплати. 5000 грн батьки новонароджених мали отримувати на окремий рахунок у ПриватБанку, втім гроші можна використати тільки на придбання товарів для малечі у визначених магазинах. На відміну «бейбі-боксів» відреагував ЮНІСЕФ, який закликав повернути їх.

Станом на початок серпня у Львівській ОДА казали, що пологові будинки мають близько 2000 «бейбі-боксів», ще понад 4500 мають поставити найближчим часом. Відтак до листопада цього року браку «пакунків малюка» в області на буде.

Нагадаємо, видача «пакунків малюка» породіллям у пологових будинках стартувала з 1 вересня 2018 року. Вартість одного такого боксу становить близько 3800 грн. Із початку 2020 року на Львівщині роздали вже більше 8000 «бейбі-боксів».

«Пакунок малюка» містить одноразові підгузки, серветки, пелюшки, шапочки, повзунки, матрац, пледи, косметичні засоби, термометр тощо. Цей комплект упакований в коробку-люльку з міцного картону та додатково укріпленим дном – вона може служити колискою для немовляти.

Також такий набір включає буклети для батьків з корисною інформацією про догляд за дитиною, порадами медиків та інших фахівців. Із повним переліком того, що входить у «пакунок малюка», можна дізнатися за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *