ОСТАННІ НОВИНИ

Замість бебі-боксів – 5 тисяч гривень: уряд ухвалив рішення

Вероніка Рой

|

Кабінет міністрів запровадив виплату 5 тисяч гривень на одного новонародженого замість «пакунку малюка».  Кошти можна отримати на спеціальний рахунок у ПриватБанку, які можна буде використовувати тільки на придбання товарів для малюка. Таке рішення було прийнято під час засідання уряду у середу, 29 липня, передає РБК-Україна.

 

«Проєктом пропонується запровадити цільову компенсаційну виплату у розмірі 5 тисяч гривень, громадянам, у яких народилась дитина, видати спеціальну картку з особливим режимом використання», – заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Вона відзначила, що на одну новонароджену дитину уряд виплачуватиме грошову компенсацію у розмірі 5 тисяч гривень замість «пакунку малюка», щоб батьки самостійно могли купувати товари для дитини.

Глава Мінсоцполітики додала, що на час реалізації пілотного проєкту будуть встановлені роздрібні точки, в яких можна бути придбати на ці гроші лише визначені товари.

Рішення буде доопрацьовано протягом трьох днів спільно із Міністерством юстиції.

Варто зауважити, що виплачувати кошти замість «пакунків малюка» вирішили після того, як виникла проблема з тендером із закупівлі бебі-боксів. Відтак 30 червня 2020 року Антимонопольним комітетом за результатом розгляду скарг учасників цього тендеру було прийнято рішення відмінити процедуру закупівлі «пакунків малюка».

Раніше заступник директора департаменту соціального захисту населення ЛОДА Віктор Степанюк розповідав Львівському порталу, що на Львівщині поки що дефіциту «пакунків малюка» немає. Наразі у пологових будинках є близько двох тисяч бебі-боксів. Тож затримок із їх видачею немає. Також область закупила ще понад 4,5 тисяч «пакунків малюка»: наразі чекають на їх поставку.

Зазначимо, видача «пакунків малюка» породіллям у пологових будинках розпочалася з 1 вересня 2018 року. Вартість одного пакета становить близько 3800 гривень. До нього входять предмети першої необхідності для малюків у перші місяці життя.

Бебі-бокс містить одноразові підгузки, серветки, пелюшки, шапочки, повзунки, матрац, пледи, косметичні засоби, термометр тощо. Цей комплект упакований в коробку-люльку з міцного картону та додатково укріпленим дном – вона може служити колискою для немовляти. Також такий набір включає буклети для батьків з корисною інформацією про догляд за дитиною, порадами медиків та інших фахівців.

З повним переліком того, що входить у «пакунок малюка», можна дізнатися за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *