ОСТАННІ НОВИНИ

На трьох виборчих дільницях у Львові хотіли передчасно порахувати голоси

Наталя Дуляба

|

У Львові правоохоронці відкрили три кримінальні справи за фактом передчасного підписання членами ДВК протоколів про підрахунок голосів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

У неділю, 22 листопада, у день другого туру виборів голови Львівської ОТГ, за фактами трьох порушень на виборчих дільницях у Львові правоохоронці відкрили кримінальні справи. Йдеться про дві дільниці на Сихові та в Личаківському районі.

Попередньо встановлено, що представники дільничних виборчих комісій підписали протоколи про підрахунок голосів виборців до завершення волевиявлення громадян, підрахунку голосів та остаточного заповнення вказаних протоколів.

За цими фактами відкрито три кримінальні провадження за ч.4 ст.158-3 (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі терміном від 7 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 5 років.

Наразі триває слідство.

Нагадаємо, станом на 13:00 год. за нового мера Львова проголосували лише12,5% виборців. За крісло голови Львівської ОТГ борються чинний міський голова Андрій Садовий та нардеп, ексочільник ЛОДА Олег Синютка.

У першому турі Садовий набрав 40,09% голосів виборців (91 131 голос), а Синютка – 31,1% (70 682). Тоді явка у Львові склала менше 39%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *