ОСТАННІ НОВИНИ

На другу чергу чергу перинатального центру спрямували понад 16 млн грн

Соломія Головіна

|

На завершення реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру (вул. Дж. Вашингтона) виділили  ще понад 16 млн грн, а на ремонт пологового корпусу Львівської обласної клінічної лікарні (вул. Некрасова) – понад 9,5 млн грн. Відповідне рішення ухвалили 19 листопада під час позачергової сесії Львівської облради VII скликання, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Депутати внесли зміни до обласних програм та показників обласного бюджету на 2020 рік. Зокрема, кошти у розмірі 16 млн 100 тис. грн мають спрямувати з обласного бюджету на другу чергу перинатального центру.

Водночас 9 млн 692 тис. грн виділили на капітальний ремонт інженерних мереж та приміщень першого, третього, четвертого поверхів пологового корпусу обласної клінічної лікарні.

«Скеровуємо майже 17 млн грн для завершення реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру і майже 10 млн грн для закінчення робіт у пологовому корпусі Львівської обласної клінічної лікарні. Таким чином наша каденція доведе до логічного завершення ці роботи. Усі пам’ятають, у якому стані були ці об’єкти», – зауважив голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак.

(Натисніть на зображення, щоб його збільшити)

Нагадаємо, перинатальний закрили на реконструкцію ще у 2013 році. Першу чергу медзакладу відкрили у квітні 2018 року, втім повноцінно вона запрацювала лише влітку. Згодом у медзакладі почали відновлювати інший корпус.

У Львівській облраді анонсували повне відкриття перинатального центру навесні 2019 року, однак цього досі не сталось.

Як відомо, до обласного перинатального центру приєднали ще й Центр репродуктивного здоров’я. У лютому цього року медзаклад очолила Марія Малачинська.

Загалом у Львівському перинатальному центрі є п’ять відділень: пологове, післяпологове, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, відділення доношених і недоношених дітей, відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, відділення патології вагітності.

Що стосується пологового корпусу Львівської обласної клінічної лікарні, то раніше ми писали про проблеми із генпідрядником, який затягував проведення ремонтних робіт і відставав від плану. Детальніше про це читайте тут.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *