ОСТАННІ НОВИНИ

Петиція про скасування карантину вихідного дня набрала потрібних 25 тисяч голосів

Вероніка Рой

|

Петиція до президента Володимира Зеленського про скасування карантину вихідного дня набрала необхідну для розгляду кількість голосів. Станом на ранок суботи, 14 листопада, її підтримали 27 тисяч людей, хоча для розгляду необхідно 25 тисяч голосів, передає Львівський портал.

 

«Представники бізнесу та експерти ринку висловлюють категоричний протест ініціативі введення «карантину вихідного дня» та вимагають: не вводити в дію карантин вихідного дня, а в разі його введення скасувати! Скасувати в Києві та інших містах, центрах України заборону на здійснення підприємницької діяльності як в цілому так і з обмеженням часу», – йдеться у петиції.

Тепер президент Володимир Зеленський повинен розглянути петицію і оприлюднити своє рішення.

Нагадаємо, 11 листопада Кабмін вирішив запровадити в Україні карантин вихідного дня. Він почав діяти з 14-15 листопада. Обмеження діятимуть з 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Як відомо, міська влади Львова  заявила, що у місті не впроваджуватимуть карантин вихідного дня. А міська комісія з ТЕБ і НС не підтримуватиме відповідне рішення Кабміну. Також у Львівській міській раді заявили, що готують позов до суду на таке урядове рішення.

У Львівській ОДА зауважили, що з 13 листопада обласні, районні чи міські комісії ТЕБ і НС не можуть приймати рішення про введення карантинних обмежувальних заходів. Тому підприємців, які не дотримуватимуться карантину вихідного дня штрафуватимуть.

Після цього у міськраді Львова оголосив усі суботи та неділі до 30 листопада робочими днями, аби обійти карантин вихідного дня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *