ОСТАННІ НОВИНИ

Ресторатори у Львові протестуватимуть проти карантину «вихідного дня»

Вероніка Рой

|

У середу, 11 листопада, під стіни Львівської ОДА вийдуть працівники ресторанної галузі, які протестуватимуть проти карантину «вихідного дня». Про це Львівському порталу повідомили організатори акції.

 

Акція протесту #МаюПравоПрацювати розпочнеться о 10 год. під Львівською облдержадміністрацією. Планується, що захід збере 600 учасників. Основна мета акції – донести владі «про недопустимість дискримінаційних обмежень галузі громадського харчування».

Організатори звертають увагу на те, що у ресторанній галузі зростає кількість безробітних через закриття або обмеженням у часі роботи багатьох закладів громадського харчування. Також вони наголошують на необхідності грошової підтримки від влади для працівників галузі у разі обмеження права на роботу.

«За останніми науково підтвердженими даними лише 1,5-5% захворювань пов’язані з відвідуванням закладів харчування. Ресторани – не місце найбільшої небезпеки. Ресторани готові знову і знову дотримуватися безлічі правил, аби не наражати на небезпеку ані гостей, ані команду.

Країни Європи розробили десятки сценаріїв підтримки ресторанного бізнесу – від звільнення від податків до виплату компенсацій найманим працівникам. Ресторани України у той же час не отримали жодних преференцій», – наголошують організатори.

Серед вимог рестораторів:

  • скасування усіх обмежень на роботу ресторанів;
  • скасування карантину «вихідного дня»;
  • мораторій на перевірки і скасування незаконних протоколів;
  • скасування на час дії карантинних обмежень місцевих та державних податків та зборів;
  • пряма грошова компенсація кожному працівнику, який втратив дохід за час карантину;
  • пряма грошова компенсація кожному бізнесу, який втратив дохід за час карантину;
  • приведення до європейським санітарним нормам.

Окрім Львова, такі ж акції відбудуться у Києві, Луцьку, Харкові, Рівному Сумах, Тернополі, Полтаві, Запоріжжі, Маріуполі, Херсоні, Івано-Франківську, Одесі, Дніпрі, Миколаєві, Мелітополі.

Нагадаємо, раніше у МОЗ заявили, що, зважаючи на темпи поширення COVID-19, найкращий варіант для України – це повний локдаун. Втім держава не може собі цього дозволити. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль також запевнив, що запроваджувати «тотальний локдаун» на всій території України наразі не будуть.

Попри це, в Україні все ж планують посилити карантин. Зараз в уряді напрацьовують механізм жорсткого карантину вихідного дня, коли максимально обмежать роботу кафе, ресторанів, розважальних закладів. У Львівській ОДА підтримують таку ідею. Там переконані, що це дасть можливість частково розірвати епідланцюг поширення коронавірусу. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *