ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині почало діяти нове епідзонування

Ольга Денисяка

|

Україну знову поділили на зони карантину. Зокрема, практично вся Львівщина потрапила у «помаранчеву» зону. Натомість чотири райони області потрапили у «червону зону». Про це йдеться у повідомленні міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова у Telegram.

 

6 листопада відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відтак з понеділка, 9 листопада, починає діяти нове епідемічне зонування.

До «червоної зони» потрапили: Миколаївський, Перемишлянський, Пустомитівський та Сокальський райони Львівської області.

У «помаранчевій» зоні опинилися: міста Львів, Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Самбір, Стрий, Трускавець та Червоноград, Бродівський, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам’янка-Бузький, Мостиський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський та Яворівський райони Львівської області.

Віднесення до «помаранчевого» рівня означає заборону проведення масових заходів на понад 20 осіб, перевезення громадським транспортом пасажирів у кількості більше ніж є посадкових місць, заборона торгівлі з кількістю відвідувачів більше ніж 1 людина на 10 кв м. Ресторани та кафе можуть працювати лише на виніс та із заповненістю залів не більше 50% посадкових місць, заборонено дискотеки і роботу нічних клубів, обмежено планові госпіталізації. Також забороняється виїзд дітей на оздоровлення та відпочинок, а також робота закладів соціального захисту.

У «червоній зоні» заборонено:

  • робота громадського транспорту;
  • відвідування закладів освіти;
  • робота ТРЦ, кафе, ресторанів;
  • проведення масових заходів;

Натисніть на зображення для його збільшення

Нагадаємо, в області суттєво почала зростати госпіталізація хворих на коронавірус. Станом на сьогодні лікарні області заповнені на 62,3%. Зважаючи на ситуацію, на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі.

Як повідомляв Львівський портал, з 14 листопада в Україні може запрацювати так званий карантин «вихідного дня», коли у суботу та неділю не працюватиме нічого, крім об’єктів критичної інфраструктури, як-от продуктові магазини. У Львівській ОДА підтримують таку ідею та вважають, що це дасть можливість частково розірвати епідланцюг поширення коронавірусу.

Натомість в уряді заявили, що запроваджувати «тотальний локдаун» на всій території України наразі не будуть, але Кабмін посилить карантинні обмеження, якщо ситуація з COVID-19 погіршиться.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *