ОСТАННІ НОВИНИ

Із 14 листопада в Україні можуть впровадити карантин «вихідного дня»

Соломія Головіна

|

Вже з 14 листопада в Україні може запрацювати так званий карантин вихідного дня, коли у суботу та неділю не працюватиме нічого, крім об’єктів критичної інфраструктури, як-от продуктові магазини. Про це в ефірі каналу «1+1» заявив очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов, передає Громадське.

 

За його словами, Україна не може собі дозволити запровадити повний локдаун знову, як це робить низка європейських країн.

«Саме тому наша пропозиція буде робити такий жорсткий карантин саме на вихідні дні, тобто субота-неділя. Це коли в нас залишаться працювати виключно продуктові магазини та аптеки і, звичайно, транспорт. Тобто все те, що стосується критичної інфраструктури. Все решта щоб у вихідні дні не працювало», – сказав міністр.

Якщо ви думали, що в МОЗ вважають, що коронавірус у будні не передається, то ні; логіка такого рішення в іншому – значно зменшити контакти людей на вихідних, щоби розірвати ланцюг передачі коронавірусу, принаймні так каже Степанов.

За словами міністра, запрацювати такий карантин може вже із суботи наступного тижня (14 листопада). Окремо він запевнив, що громадський транспорт на вихідних працюватиме, бо це критична інфраструктура.

Додамо, що 4 листопада в Україні виявили рекордну кількість нових хворих – 9 850 випадків. Загалом станом на минулу добу зареєстровано 430 467 випадків коронавірусу.

Раніше через погіршення ситуації з коронавірусом в Україні міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав громадян дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, оскільки у противному випадку ситуація з поширенням COVID-19 може швидко вийти з-під контролю.

Нещодавно ЗМІ, посилаючись на джерела в Офісі президента та в уряді, писали про намір посилити карантин в Україні вже з наступного тижня. За даними журналістів, влада розглядає різні варіанти: від «карантину вихідного дня» до запровадження комендантської години та штрафів за її порушення.

Під час засідання уряду 4 листопада прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що запроваджувати «тотальний локдаун» на всій території України наразі не будуть, але Кабмін посилить карантинні обмеження, якщо ситуація з COVID-19 погіршиться.

Нагадаємо, з 2 листопада в Україні діє нове епідзонування. Детальніше ознайомитися з ним можна за посиланням.

Також додамо, що дію адаптивного карантину уряд продовжив  до кінця року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *