ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині підтримують ідею карантину «вихідного дня»

Вероніка Рой

|

Керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис підтримує ідею впровадження в області карантину «вихідного дня». Він переконаний, що це дасть можливість частково розірвати епідланцюг поширення коронавірусу. Про це Орест Чемерис повідомив 6 листопада під час брифінгу, передає Львівський портал.

 

За його словами, ініційований МОЗ карантин «вихідного дня» зможе знизити показники інфікування в Україні.

«У дні, коли люди не працюють, збільшується відвідуваність розважальних, торгових центрів, кінотеатрів та інших місць великого скупчення. Один з елементів розірвання епідланцюгу – мінімізувати стосунки та контакти між людьми. Це може дати позитивні результати. Оскільки повернутись до варіанту весняного карантину зараз доволі складно, гадаю варто спробувати такий вид обмежень», – сказав Орест Чемерис.

Як повідомляв Львівський портал, з 14 листопада в Україні може запрацювати так званий карантин «вихідного дня», коли у суботу та неділю не працюватиме нічого, крім об’єктів критичної інфраструктури, як-от продуктові магазини.

Натомість в уряді заявили, що запроваджувати «тотальний локдаун» на всій території України наразі не будуть, але Кабмін посилить карантинні обмеження, якщо ситуація з COVID-19 погіршиться.

Як відомо, в Україні стрімко зростає кількість хворих на коронавірус. Станом на ранок 6 листопада коронавірус підтверджено у 440 188 осіб. За минулу добу зафіксовано 9 721 новий випадок COVID-19.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *