ОСТАННІ НОВИНИ

Через COVID львів’ян закликали відмовитися від весільних гулянь

Соломія Головіна

|

Львівська міська рада закликає львів’ян в теперішніх умовах не справляти жодних весіль, забав та ювілеїв. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

 

Зазначається, що за вчорашній день у Львові є 113 позитивних ПЛР-аналізів на коронавірус. У мерії наголошують, що цей показних показує невеликий ріст, але можна все пройти рівно, без посилення карантинних заходів, якщо дбати про свою безпеку.

Як зазначив міський голова Львова Андрій Садовий, є розмови щодо позиції уряду про посилення карантину на вихідних, але офіційно місто жодних доручень не отримувало.

«Вважаю, якщо львів’яни будуть безпечними, і не буде якогось росту, то можемо рівно все пройти. Тому велике прохання до всіх – жодних весіль, забав, ювілеїв не справляти. Треба триматися здорового глузду. До прикладу, у деяких країнах запроваджують комендантську годину. А нам цього не можна, бо економіка і так ледве-ледве працює. Якщо все позакривати, то навряд чи зможемо це пережити», – наголосив він.

Додамо, що наразі коронавірус підтвердили у 33 754 мешканців Львівщини. За минулу добу, 8 листопада, виявили 465 нових хворих.

Нагадаємо, на Львівщині суттєво зросла госпіталізація хворих на коронавірус. Станом на 3 листопада стаціонари області заповнені на 67%, хоча наприкінці жовтня рівень завантаженості лікарень становив 57%.

Наразі лише 56% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%.

Зважаючи на ситуацію, на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі.

Також медики заявили, що 16 людей на Львівщині повторно заразились коронавірусом.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *