ОСТАННІ НОВИНИ

Карантин вихідного дня: що працюватиме

Ольга Денисяка

|

У зв’язку з стрімким зростанням захворюваності Міністерство охорони здоров’я пропонуватиме посилити карантинні обмеження, зокрема ввести карантин вихідного дня. Про це на брифінгу сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає Укрінформ.

 

За словами Степанова, у МОЗ розуміють, що повний локдаун для малого та середнього бізнесу, це буде важко, тому будуть пропонувати карантин вихідного дня.

«Розуміючи, що у нас окрім COVID-19 погані справи в економіці, повний локдаун, особливо для малого та середнього бізнесу, це буде важко, ми будемо пропонувати карантин вихідного дня. Це означає, що у вихідні дні – з 00 годин суботи до 00 понеділка – працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції, решта – ресторани, кафе або інші заклади харчування – виключно на виніс. Що стосується ТРЦ, інших магазинів, ми рекомендуємо, щоб вони були зачинені», – сказав Степанов.

Також, за його словами, це стосується розважальних, масових заходів.

Міністр наголосив, що це робиться задля того, щоб розірвати ланцюг передачі хвороби від людини до людини та збити хвилю розповсюдження хвороби.

Зазначимо, що на Львівщині підтримали ідею карантину «вихідного дня». Керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис переконаний, що це дасть можливість частково розірвати епідланцюг поширення коронавірусу.

Нагадаємо, у МОЗ уже заявили, що ситуація з поширенням COVID-19 в Україні наближається до критичної.

Через погіршення ситуації з коронавірусом в Україні міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав громадян дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, оскільки у противному випадку ситуація з поширенням COVID-19 може швидко вийти з-під контролю.

Нещодавно прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що запроваджувати «тотальний локдаун» на всій території України наразі не будуть, але Кабмін посилить карантинні обмеження, якщо ситуація з COVID-19 погіршиться.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *