ОСТАННІ НОВИНИ

2 листопада на Львівщині починає діяти нове епідзонування

Ольга Денисяка

|

Україну знову поділили на зони карантину. Зокрема, практично вся Львівщина потрапила у «помаранчеву» зону. Натомість Сокальський та Пустомитівський райони опинилися у «червоній» зоні. Про це йдеться у повідомленні міністра Кабінету Міністрів України Олега Немчінова у Facebook.

 

30 жовтня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відтак з понеділка, 2 листопада починає діяти нове епідемічне зонування.

До «червоної» зони потрапили: Пустомитівський та Сокальський райони Львівської області.

У «помаранчевій» зоні опинилися: міста Львів, Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Самбір, Стрий, Трускавець та Червоноград, Бродівський, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський та Яворівський райони Львівської області.

Зазначимо, у «зеленій зоні» дозволили масовим заходам загалом не більше 50 людей за умови забезпечення соціальної дистанції в 1,5 метра та масковому режимі, в «жовтому» – не більше 30 людей, в «помаранчевому» – не більше 20. Проведення спортивних заходи дозволяється без глядачів, окрім міжнародних змагань, де їх проведення з глядачами можливе для окремого погодження МОЗ.

У всіх областях, незалежно від рівня епідемічної небезпеки, ресторани та кафе можуть працювати лише з 7:00 до 22:00. Проте вони можуть працювати на винос і доставку.

Натисніть на зображення для збільшення.

Зазаначимо, у стаціонарах Львівської області є 2975 ліжкомісць для хворих на коронавірус. Станом на 27 жовтня лікарні заповнені такими пацієнтами на 57%.

Тим часом у РНБО вже заявили, що найближчими тижнями на Львівщині може суттєве зрости захворюваність на COVID-19.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *