ОСТАННІ НОВИНИ

ЦВК допускає, що другий тур виборів може відбутися у грудні

Наталя Дуляба

|

Центральна виборча комісія вважає, що другий тур виборів мерів у окремих містах може пройти не в листопаді, як очікується, а в грудні у зв’язку з можливими судовими розглядами. Про це пише УП.

 

Як розповів заступник голови ЦВК Сергій Дубовик, згідно з календарним планом проведення місцевих виборів, результати повинні бути встановлені до 6 листопада.

А згідно з Виборчим кодексом в містах з понад 75 тис. виборців, де 25 жовтня жоден з кандидатів не набрав більше 50% голосів, другий тур виборів мера має бути призначений на неділю в межах тритижневого терміну.

Дубовик пояснив, що, якщо результати виборів будуть оскаржувати в суді, то другий тур відкладеться ще на тиждень.

«На встановлення результатів виборів у територіальних виборчих комісій є 12 днів. Але хтось може встановити їх швидше. Тому дата другого туру не може бути однаковою. Тим більше, ніхто не сказав, що ці результати не будуть оскаржені. В такому випадку вибори змістяться до прийняття рішення судом. Судовий розгляд – це, умовно кажучи, ще тиждень. Тобто другий тур може відбутися і на початку грудня», – сказав Сергій Дубовик.

Зазначимо, за даними екзит-полу у Львові найвірогідніше відбудеться другий тур виборів. За крісло голови Львівської ОТГ боротимуться чинний міський голова Львова Андрій Садовий та народний депутат України Олег Синютка.

Другий тур місцевих виборів прогнозують у низці українських міст. Втім коли саме відбудеться повторне голосування, наразі точно ще не відомо. Детальніше читайте за цим посиланням.

Як писав Львівський портал, 25 жовтня в Україні відбулися вибори до місцевих, районних, обласних рад, сільських, селищних та міських голів. Виборчі дільниці працювали з 08:00 до 20:00 год. Після цього вони закривались і починався підрахунок голосів. Згодом відповідним чином заповнені протоколи голосування передають у територіальні виборчі комісії, а опісля – у ЦВК. Станом на 26 жовтня Львівська міська ТВК прийняла 60% протоколів.

У самому Центрвиборчкомі ще раніше заявляли, що підрахунок голосів на місцевих виборах буде тривалим.

Додамо, що на Львівщині явка на місцевих виборах склала 43%. Детальну інформацію по районах області можна знайти тут. У Львові ж явка становила майже 39%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *