ОСТАННІ НОВИНИ

ОПЗЖ побореться за місце у Львівській міськраді

Наталя Дуляба

|

Проросійська партія «Опозиційна платформа – за життя» братиме участь у виборах до Львівської міськради. У партійному списку – 31 особа. Про це йдеться на сайті ЦВК.

 

Загалом на місцевих виборах-2020 до Львівської міськради хочуть потрапити відразу 17 партій. Серед них є як відомі партії, фракції яких представлені у мерії зараз, так і нові для Львова.

Так, у Львівську міськраду йдуть партії: Європейська солідарність, Слуга народу, Батьківщина, Самопоміч, Українська галицька партія, Громадянська позиція, Голос, Народний рух України.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Цікаво, що за місце у мерії Львова також боротиметься проросійська політсила, партія ОПЗЖ, лідером якої є Юрій Бойко. Перший номер у списку до Львівської міськради – 55-річний Герман Михайло Богданович. Повний список можна знайти за цим посиланням.

Ще однією непростою партією, яка йде на вибори до Львівської міськради, є партія Наш край. Деякі з лідерів цієї політсили є колишніми «регіоналами». Як пише рух «Чесно», Наш край – це партія «ексрегіоналів, корупціонерів і голосувальників за диктатуру».

Перший номер у списку партії до Львівської міськради – 42-річна Гаврилів Ірина Михайлівна. Повний список – тут.

Також за місце у міськраді Львова змагатиметься партія Духовна Україна, Конгрес українських націоналістів, Українська республіканська партія та Ідея нації.

Із повними списками кандидатів у депутати Львівської міськради від усіх зареєстрованих 17 партій можна ознайомитися за цим посиланням.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні відбудуться в останню неділю жовтня – 25 жовтня. Офіційно виборча кампанія стартувала ще 5 вересня.

Голосувати цьогоріч українці будуть в умовах карантину. В РНБО вже заявили, що ці місцеві вибори будуть «одні із найскладніших за весь час незалежності».

На проведення виборів Львівщина отримала більше 86 млн грн. На території області створять 2126 виборчих дільниць. Мешканці голосуватимуть на бюлетенях, що матимуть відразу п’ять різних кольорів. Колір бюлетеня залежатиме від рівня ради. Детальніше – за цим посиланням.

Як писав Львівський портал, у липні Верховна Рада України змінила виборче законодавство і затвердила нові бюлетені. Серед змін – зменшення розміру застави для кандидатів. Так, раніше претендент на посаду міського голови Львова мав заплатити 1 млн грн застави, а тепер – трохи більше 120 тисяч грн.

Також виборці тепер по-іншому будуть заповнювати бюлетені. Як це правильно робити, дивіться у короткому відеоролику.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *