ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ прогнозують 5 тисяч випадків COVID-19 за добу вже цього тижня

Ольга Денисяка

|

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов прогнозує, що до кінця поточного тижня в Україні почнуть виявляти понад 5 тисяч нових випадків коронавірусу на добу. Водночас з середини липня кількість госпіталізованих пацієнтів збільшилася у 5 разів. Про це Степанов повідомив на брифінгу 5 жовтня, передає hromadske.

 

Він зазначив, що минулого тижня в Україні виживичили уже понад 4,5 тисячі нових випадків коронавірусу за добу. Новий рекорд зафіксували 3 жовтня – 4 661 хворий.

«Практично впевнений, що цього тижня ми перейдемо позначку у 5 тисяч, виходячи з нашого відношення. Можемо зростати далі», – наголосив Степанов.

Він також зазначає, що щодня в Україні збільшується кількість госпіталізованих людей. На ранок 5 жовтня в лікарнях з коронавірусом перебуває 16 745 людей. На середину липня їх було 3,5 тисячі, тобто майже у 5 разів менше.

Степанов розповів, що з 37 тисяч ліжок, які виділені для лікування COVID-19, 30 тисяч вже залучені.

«Наша медична система має певну межу, як би ми не збільшували кількість ліжок. Наразі у нас 37 тисяч. Максимально, як ми можемо збільшити, це до 50 тисяч», – наголосив міністр і додав, що якщо в Україні люди продовжуватимуть порушувати карантин, то може виникнути ситуація, коли ліжок у лікарнях не вистачатиме.

Як повідомляв Львівський портал, в Україні станом на ранок 5 жовтня 230 236 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.  За добу зафіксовано 3 774 нових випадки.

Зазначимо, 3 жовтня Україна встановила новий рекорд за кількістю хворих на COVID-19. За добу вірус виявили у 4 661 людини.

Нагадаємо, Львівщина більше двох місяців була лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Втім станом на 12 вересня ситуація змінилася: перше місце у антирейтингу дістав Київ, а Львівська область зайняла друге.

Із 5 жовтня в Україні запрацювали нові карантинні зони, згідно з якими Львів із «жовтої зони» перенесли у «помаранчеву».

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *