ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус підхопили ще 203 мешканці Львівщини

Наталя Дуляба

|

Станом на ранок суботи, 3 жовтня, коронавірус лабораторно підтвердили у 21 032 мешканця Львівщини. За останню добу виявили 203 нових хворих. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міськради Львова.

 

Так, коронавірусом на Львівщині заразилася вже 21 032 людина. Протягом п’ятниці, 2 жовтня, лабораторно центри провели 1401 ПЛР-тест. Серед них позитивними виявились 203, тобто 14% від загальної кількості проведених ПЛР-тестів. Серед нових хворих 138 осіб – це львів’яни.

Водночас у мерії кажуть, що лабораторії працюють інтенсивно, тож залишку проб у холодильниках немає.

Побороти недугу зуміли вже 7778 мешканців Львівської області (+175 за добу). Від ускладнень померли 575 людей (+5 за добу).

На лікуванні в обласній інфекційній лікарні зараз перебувають 144 хворих, із них в реанімації – 6 осіб, до апарату ШВЛ під’єднані 2 особи. У 8-ій міській лікарні є 66 пацієнтів із COVID-19, у 1-ій міській лікарні – 48 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги – 123 пацієнти.

Зазначимо, Львівщина більше двох місяців була лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Втім станом на 12 вересня ситуація змінилася: перше місце у антирейтингу отримав Київ, а Львівська область зайняла друге.

Згідно з новим епідзонуванням, яке діє з 28 вересня до 5 жовтня, Львів належить до «жовтої зони». Вже з 5 жовтня в Україні запрацюють нові карантинні зони і у Львові посилять карантин, включивши місто у «помаранчеву зону».

Нагадаємо, у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *