ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині починає діяти нове епідзонування

Вероніка Рой

|

З понеділка, 28 вересня, в Україні починає діяти нове епідемічне зонування. Зокрема, частина районів Львівщини потрапила у «помаранчеву зону». Також частина області, зокрема і Львів, опинилася у «жовтій зоні». Відповідне рішення було прийнято 24 вересня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

У «помаранчевій зоні» будуть: Бродівський, Золочівський, Перемишлянський, Пустомитівський та Сокальський райони Львівської області;

До «жовтої зони» потрапили: міста Львів, Борислав, Дрогобич, Самбір, Стрий, Трускавець та Червоноград, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Кам’янка-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Радехівський, Сколівський, Стрийський та Яворівський райони Львівської області;

Зазначимо, коли регіон потрапляє у «помаранчеву зону», то там забороняється:

  • діяльність закладів розміщення (хостели, турбази, окрім готелів);
  • діяльність розважальних закладів (ресторанів у нічний час);
  • планові госпіталізації в лікарнях;
  • спортзали, фітнес-центри, заклади культури;
  • прийом нових змін в дитячі табори;
  • обмеження для масових заходів (1 людина на 20 квадратних метрів);

Натомість, коли регіон потрапляє у «жовту зону», то там починає діяти заборона на відвідування установ соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку. Крім цього діють і заборони «зеленої зони». Зокрема, мешканці повинні використовувати маски чи респіратора у громадських будівлях та транспорті, проведення масових заходів можливе за умови не більше 1 людини на 5 квадратних метрів, кінотеатри можуть працювати із заповненістю на 50%. Перевезення пасажирів можливе тільки в межах сидячих місць.

Нагадаємо, станом на ранок 28 вересня на Львівщині виявили 19 916 випадків COVID-19. За останню добу діагноз «коронавірус» підтвердили ще 131 людині. 

Зазначимо, Львівщина більше двох місяців була лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Втім станом на 12 вересня ситуація змінилася: перше місце у антирейтингу дістав Київ, а Львівська область зайняла друге.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *