ОСТАННІ НОВИНИ

Усі садочки Львова працюють у звичному режимі, – мерія

Вероніка Рой

|

Станом на сьогодні 23 львівські школи перевели частину своїх класів на дистанційне навчання через COVID-19. Заклади дошкільної освіти міста працюють всі. Про це повідомила начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик,передає пресслужба ЛМР.

 

«Перший тиждень нового навчального року ми працювали в звичному режимі – в усіх школах працювали всі класи, хтось дистанційно, хтось очно, але вчились усі. Проте вже з другого тижня почали хворіти як вчителі, так і учні, тому на сьогодні ми маємо 23 школи, де є призупинено освітній процес у одному чи кількох класах через те, що захворів або учень, або вчитель. Здебільшого мова йде про закриття 1−2 класів, але є ліцей «Сихівський», де на 2 тижні призупинили очне навчання для учнів всіх 5−11 класів. Така ситуація склалась через те, що на лікарняному перебуває велика кількість вчителів», – повідомила Зоряна Довганик.

Вона зазначила, що навчання у закладах освіти міста впроваджували у тестовому режимі і кожен керівник сам вирішував, який алгоритм роботи буде кращим.

«Те, що ми розпочинаємо освітній процес в різний час, те, що є окремі дні дистанційного навчання, зменшує одномоментне перебування багатьох дітей в школі і покращує епідемситуацію. Діти менше між собою контактують, більше є простору у школах, тому вважаємо, що таке навчання є найбільш ефективним», – каже керівниця управління освіти ЛМР.

За словами Зоряни Довганик, всі заклади дошкільної освіти Львова працюють у звичному режимі.

«Були випадки, коли садочок або його частина призупиняли роботу на 2 тижні, але станом на зараз всі садочки відкриті. Кількість дітей, які відвідують садочки, становить приблизно 45% від загальної кількості. Явка дітей збільшилась суттєво, адже в серпні цей показник був близько 15−20%», – зазначила посадовиця.

Нагадаємо, 1 вересня всі 117 шкіл Львова відчинили свої двері для учнів. Детальніше про це читайте у репортажі Львівського порталу «День знань в умовах карантину: як у Львові розпочали навчальний рік».

Детальніше з рекомендаціями МОЗу щодо організації навчання у школах та дитсадках під час COVID-19 можна ознайомитися за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *