ОСТАННІ НОВИНИ

На зарплати гірникам шахти «Надія» виділили 47 млн грн

Вероніка Рой

|

Гірникам шахти «Надія» повністю виплатять заборгованість із заробітної плати. Верховна Рада виділила 47 млн грн на виплату боргів із зарплати. Про це 17 вересня під час брифінгу із журналістами у Львові повідомив президент України Володимир Зеленський, передає Львівський портал.

 

Так, за його словами, Верховна Рада підтримала зміни до Держбюджету-2020, що дозволять погасити заборгованість із зарплати перед гірниками «Надії». Законодавчі зміни передбачають виділення 47 млн грн на виплату боргів із зарплати.

«Наші народні депутати проголосували за зміни до бюджету. Ми закриваємо повністю заборгованість перед шахтарями – це 50 млн для шахти «Надія». Я ними спілкувався. Грошей, чесно кажучи, немає, але на заробітну плату та робочі місця ми повинні завжди знаходити кошти» , – сказав глава держави.

Нагадаємо, через борги із зарплати 28 серпня на шахті «Надія» розпочалась підземна акція протесту.Майже пів сотні гірників відмовилися виходити з-під землі, бо із березня не отримують зарплату. Дотепер борг сягнув 61,54 млн грн.

У суботу, 29 серпня, до гірників-протестувальників приїжджав заступник міністра енергетики Олександр Зорін. В ході розмови, за словами Волинця, з’ясувалось, що найближчими днями шахтарям зможуть виплатити максимум 5,7 млн грн боргу.

Вранці 30 серпня у шахті залишалися 37 працівників, трьом стало погано, тож їх підняли нагору. Втім всі гірники забезпечені їжею та водою. На території підприємства також протестували їхні родичі.

Тим часом до Дня шахтаря президент України Володимир Зеленський відзначив шістьох гірників зі Львівщини держнагородами. Серед них – працівник шахти «Надія».

2 вересня прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив за два дні дати механізми вирішення питання щодо заборгованості по заробітній платі. Наступного дня ПАТ «Центренерго» перерахувало шахті «Надія» 5 млн грн, які мають скерувати на зарплати шахтарів.

5 вересня гірники шахти «Надія» у Львівській області, що під землею проводили акцію протесту через борги із зарплати, вийшли на поверхню

Як писав Львівський портал, працівникам ДП «Львіввугілля» регулярно затримують зарплату по кілька місяців або перераховують кошти мізерними сумами.Через це шахтарі Львівщини регулярно перекривають дороги і влаштовують пікети.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *