ОСТАННІ НОВИНИ

Школи Львівщини мають передбачати заміну вчителів на випадок хвороби, − ЛОДА

Вероніка Рой

|

Хвороба вчителя не повинна стати причиною зупинки навчання, адже до коронавірусу педагоги теж хворіли. Школа має передбачати заміну вчителів на випадок хвороби когось із колег. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

«В цьому контексті процес контролює дирекція школи, і я не бачу тут значних клопотів, якщо не йдеться про масове захворювання педагогів, − розповів заступник директора департаменту освіти та науки Львівської ОДА Роман Пастушенко.

Разом із тим,  якщо в родині школяра хтось захворіє на коронавірус, дитину не варто відпускати до школи.

«Згідно із протоколом, 14 днів кожна контактна особа має перебувати на ізоляції, і відповідно, школу відвідувати дитина не може, аби не наражати інших на ризик інфікування», − розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

При отриманні позитивного ПЛР-тесту когось із родини, батьки мають повідомити дирекції школи про такий факт. А для діток в ізоляції організовують індивідуальне навчання.

«В частині шкіл таке дистанційне навчання уже є. Класи ділять на групи і організовують почерговість відвідування школи. Тому алгоритми індивідуального навчання уже напрацьовані. Певна річ, це додаткове навантаження для вчителів, але інших варіантів поки що нема», − наголосив Роман Пастушенко.

Якщо ж у школяра підтверджується Covid-19, увесь клас має іти на ізоляцію теж на два тижні. У такому випадку увесь клас в обов’язковому порядку переходить на дистанційне навчання.

Нагадаємо, у двох школах Львова по одному класу буде переведено на дистанційне навчання, оскільки виявлено одного хворого працівника та одного учня, у яких є позитивний ПЛР-тест на коронавірус.

1 вересня всі 117 шкіл Львова відчинили свої двері для учнів. Детальніше про це читайте у репортажі Львівського порталу «День знань в умовах карантину: як у Львові розпочали навчальний рік».

Зазначимо, через пандемію коронавірусу навчання у школах  залежатиме від того, в якій зоні перебуває регіон. Школи «червоної зони» навчатимуться онлайн.

Також ми інформували, що на дистанційне навчання через COVID-19 перейшли вже три школи на Львівщині.

Детальніше з рекомендаціями МОЗу щодо організації навчання у школах та дитсадках під час COVID-19 можна ознайомитися за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *