ОСТАННІ НОВИНИ

За добу на Львівщині COVID-19 виявили у 128 людей

Ольга Денисяка

|

Станом на ранок 17 серпня на Львівщині підтверджено 12079 випадків інфікування коронавірусом. За минулу добу COVID-19 виявлено у 128 людей. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Загалом коронавірусну інфекцію виявлено у 12 079 осіб, 334 людини померло. 3261 пацієнт одужав.

За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри провели 592 ПЛР-тести, з них 128 – позитивні. Серед них львів`ян – 80. Залишок проб у холодильнику – 306.

Зараз у Львівській обласній інфекційній лікарні перебуває 192 особи, з них в реанімації – 9 осіб, на апаратні ШВЛ – 3 особи.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 86 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні – 56 пацієнтів, у лікарні швидкої медичної допомоги – 141 пацієнт.

Як відомо, 13 серпня уряд по-новому поділив Україну на карантинні зони. Зокрема, фактично вся Львівщина потрапила у «помаранчеву зону», лише Самбір опинився у «червоній».

Зазначимо, Львівщина вже більше місяця є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Також в області перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Через високий рівень захворюваності в області розгорнули лікарні «другої хвилі». Завдяки цьому додатково з’явиться майже 3500 ліжкомісць.

Також львівські медики почали фіксувати випадки безсимптомного перебігу двобічної пневмонії, викликаної COVID-19.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *