ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові відкрили мурал митрополита Андрея Шептицького

Ольга Денисяка

|

29 липня на вулиці Червоної Калини, 64 з нагоди відзначення 155-ої річниці від дня народження митрополита Андрея Шептицького відкрили символічний мурал із його зображенням. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

На муралі митрополита Андрея Шептицького зображено двобічно: з однієї сторони – як молодого графа та мецената, а з іншої – як мистецького та громадського діяча, якого зображує український галицький художник Михайло Мороз. Над муралом працювали такі художники: Святослав Владика, Валентин Гричишов, Наталія Пальчинська, Микола Куцик, Ольга Дмитрук, Глафіра Щербак та група Sacred Universe.

«Нині ми маємо свято – 155 річниця від народження митрополита Андрея Шептицького. Він вражав мужністю і відвагою, смиренням досягнув величність, а убогістю – багатства. Він присвятив своє життя, щоб любити народ, щоб дбати про молодь. Ось і сьогодні ми отримали на муралі молодого і вже зрілого митрополита. Я б просив Бога, щоб кожен з нами, хто буде проходити тут поруч, зустрівся поглядом Андреєм Шептицьким – із поглядом, який освячує, з поглядом, який надихає», – сказав парох парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ о. Орест Фредина.

Нагадаємо, у Львові, у будинках, де жили чи творили відомі діячі, намалюють мурали. Один із перших, мурал, присвячений Борису Возницькому, зробили у травні на вул. Симоненка. Також наприкінці червня на фасаді будинку на вул. Дорошенка, 7 відкрили мурал присвячений Герою України Василю Сліпаку.

Також у Львові намалювали мурал подяки медикам на фасаді лікарні швидкої допомоги, що у Львові на вул. Миколайчука.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *