ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий розповів, де знайшли гроші на зарплати комунальникам

Наталя Дуляба

|

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що зарплати працівникам комунальних підприємств виплачують із тих коштів, які передбачені на заміну мереж і комунікацій. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Андрій Садовий розповів, що Львів далі має невтішну ситуацію із надходженням до бюджету. За його словами, станом на початок липня до загального фонду не надійшло 300 млн грн, а до бюджету розвитку – всі 500 млн грн.

Незважаючи на це, зарплату комунальникам продовжують виплачувати. Втім кошти довелося забрати з інших робіт, запланованих на цей рік.

«Сьогодні у нас фактично поза дискусією – ремонтна кампанія по дорогах, бо це кошти, які ми отримали від випуску облігацій. Ми не маємо права нікуди більше їх витрачати, а багато робіт із заміни мереж і комунікацій ми перенесли на пізніше, бо кошти в першу чергу скеровуємо на виплату зарплатні. Ми повинні знаходити нестандартні варіанти, щоб люди могли нормально працювати, бо їм це важко пояснити», – сказав міський голова.

Водночас він додав: сподівається на те, що депутати таки погодяться проголосувати за взяття чергового кредиту для Львова.

Нагадаємо, про черговий кредит для Львова Андрій Садовий заговорив ще наприкінці травня. Мер наполягає, що через коронавірусну кризу коштів у бюджеті бракує, а виплачувати працівникам ЛКП зарплати дозволить лише позика ЄБРР.

На сесії Львівської міськради 28 травня депутати цю ідею «зарубали», а самі комунальники пригрозили бунтом.

Натомість обранці громади кажуть, що Львову не потрібно брати черговий кредит ЄБРР на виплату зарплат працівникам комунальних підприємств. Гроші на ці потреби, за їхніми словами, є в бюджеті міста, однак Андрій Садовий штучно створив цю проблему, аби таким чином розпочати свою передвиборчу кампанію.

Депутати розповіли кілька варіантів, як і де знайти кошти на зарплати комунальникам. Детальніше про ситуацію із зарплатами для ЛКП, чи потрібно місту брати позику і що стоїть за цією проблемою, читайте у статті за цим посиланням.

Своєю чергою у мерії відповіли на закиди депутатів і вкотре наголосили, що їхні зарплатні ідеї реалізувати неможливо.

19 червня Львівська міськрада знову зібралась на сесію, аби віднайти кошти на зарплати комунальникам. Після тривалих дискусій депутати не дали «добро» на кредит, але й не виділили гроші із бюджету. Всі деталі – за цим посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *