ОСТАННІ НОВИНИ

Через карантин планують знизити поріг складання ЗНО

Ольга Денисяка

|

В Україні через епідеміологічну ситуацію планують знизити поріг складання зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Але рішення про поріг буде прийнято до того, як учасники отримають результати. Про це повідомила заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, повідомляє РБК-Україна.

 

За її словами, у 2020-му році поріг для складання ЗНО вже було зменшено для пробного тестування.

«Поріг зазвичай встановлюється через три тижні після проведення тестувань. Ми будемо наполягати на тому, щоб поріг був нижче, ніж минулого року – нижче ніж 21», – сказала вона.

Наприклад, минулого року поріг був 21 з української мови, а на пробному цього року поріг був вже 19.

«Якщо минулого року учасник, який набрав 19 не міг подавати документи на вступ, то цього року зможе, якщо встановимо такий поріг. Це саме через карантин. Адже було складно навчатись. Ми це усвідомлюємо», – заявила Вакуленко.

Також вона запевнила, що кількість вступників цього року не може бути меншою. Тільки якщо вони самі не захочуть вступати.

Як повідомляв Львівський портал, Рада дозволила випускникам складати ДПА за бажанням. Але ЗНО не скасовували.

Детальніше про те, як воно проходитиме цьогоріч, читайте у нашому матеріалі: «Тестування під час пандемії. Як цьогоріч абітурієнти на Львівщині складатимуть ЗНО».

Додамо, що учасників ЗНО, які проживають у західних областях, постраждалих від негоди, закликали скласти тестування пізніше – під час додаткової сесії.

Також ми повідомляли, що з 15 та 17 червня в Україні мало відбутись пробне ЗНО-2020. Втім ввечері 12 червня Кабмін заборонив проводити пробне тестування через поширення коронавірусу. Абітурієнти мали нагоду скласти обрані тести у режимі онлайн, втім сайт УЦОЯО не витримав перевантаження і «ліг».

Потім у Міносвіти запевнили, що повернуть кошти учасникам пробного ЗНО.

Згодом Міністерство фінансів розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *