ОСТАННІ НОВИНИ

Вступна кампанія до вишів стартує 1 серпня, – Міносвіти

Ольга Денисяка

|

Навчальний рік у школах має завершитися до 1 липня (для випускників шкіл – не пізніше 31 серпня), а вступна кампанія у вищих закладах освіти триватиме з 1 по 22 серпня. При цьому електронні заяви про вступ абітурієнти зможуть подавати без свідоцтва про освіту. Про це під час брифінгу 25 червня повідомила тимчасова виконувачка обов’язків міністра освіти й науки України Любомира Мандзій, передає hromadske.

 

«Вступна кампанія до закладів вищої освіти розпочнеться з 1 серпня. Електронні заяви на вступ до університетів можна буде подавати до 22 серпня», – повідомила Мандзій.

Вона зазначила, що в разі, якщо вступник не отримає свідоцтво про повну загальну середню освіту до 22 серпня, то зможе подати електронну заяву в кабінеті вступника без самого свідоцтва, але за записом про його замовлення в системі ЄДЕБО.

«Оригінали свідоцтва про повну загальну середню освіту можна подавати на початку навчання», – уточила очільниця МОН.

Як повідомляв Львівський портал, Рада дозволила випускникам складати ДПА за бажанням. Але ЗНО не скасовували.

Детальніше про те, як воно проходитиме цьогоріч, читайте у нашому матеріалі: «Тестування під час пандемії. Як цьогоріч абітурієнти на Львівщині складатимуть ЗНО».

Додамо, що учасників ЗНО, які проживають у західних областях, постраждалих від негоди, закликали скласти тестування пізніше – під час додаткової сесії.

З 15 та 17 червня в Україні мало відбутись пробне ЗНО-2020. Втім ввечері 12 червня Кабмін заборонив проводити пробне тестування через поширення коронавірусу. Абітурієнти мали нагоду скласти обрані тести у режимі онлайн, втім сайт УЦОЯО не витримав перевантаження і «ліг».

Потім у Міносвіти запевнили, що повернуть кошти учасникам пробного ЗНО.

Згодом Міністерство фінансів розробило механізм повернення коштів за пробне ЗНО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *