ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові посилять контроль за дотримання карантину

Ольга Денисяка

|

У Львові посилять роботу моніторингових груп щодо перевірки дотриманням умов карантину. Так, від сьогодні, 23 червня, такі групи розпочали працювати в електротранспорті, а від завтра перевірятимуть ще й автобуси. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк розповіла, що від сьогодні розпочали працювати моніторингові групи ЛКП «Львівелектротранс», які перевіряють дотримання правил карантину пасажирами епектротранспорту.

«Ці групи працюють у трамваях і тролейбусах, і перевіряють, чи пасажири заходять у транспорт у масках, перевіряють, щоб не було стоячих пасажирів, а лише сидячі. Від завтрашнього дня хочемо організувати такі групи в автобусах. Відзначу, що дезінфекція і миття транспорту продовжує проводиться щодня. Єдине зауваження, що мешканці, які користуються нашим транспортом, їздять без масок і наражають на небезпеку людей, які є поряд», –  додала Ірина Маруняк.

Вона наголосила, що в зв’язку із збільшенням кількості інфікованих на коронавірус, міський штаб прийняв рішення про посилення карантинних заходів.

«Так, щодо житлових будинків, то має бути щоденне миття сходових кліток, ліфтів, поручнів, проведення повної дезінфекції у під’їздах. Комунальні служби мають забезпечити миття тротуарів біля будинків дезінфікуючими засобами, відновити роботу порохотягів і водовозок, в залежності від погоди. Порохотяги і водовозки мають працювати вдень і вночі. Також буде проводитися миття і дезінфікування дитячих майданчиків», – розповідає Ірина Маруняк.

Також посадовиця пояснила, як працюють моніторингові групи, які створені при районних адміністраціях.

«Зараз моніторингові групи працюють у дві зміни – з 09:00 до 22:00 год. Вони обходять і перевіряють усі об’єкти, які працюють,  – заклади торгівлі, літні майданчики щодо дотримання умов карантину. Найперше перевіряють, щоб відвідувачі були в масках, щоб була дотримана дистанція. Також, щоб продавці і працівники закладу дотримувалися правил, і у закладі були дезінфікуючі засоби», – сказала посадовиця.

Ірина Маруняк наголосила що, якщо заклад не дотримується передбачених вимог, то йому видається попередження. Однак, якщо порушення суттєве, і несе небезпеку для відвідувачів, тоді спільно із працівниками поліції на заклад складається протокол, або його закривається.

«Так, з березня ми закрили 8 об’єктів через недотримання карантинних заходів. Та коли усі недоліки ліквідовують, то цей об’єкт відновлює роботу. Однак його роботу продовжують ретельно контролювати»,  – розповіла заступниця мера.

Зазначимо, що через недотримання правил карантину у Львові закрили вже сім закладів харчування і один магазин.

Як повідомляв Львівський портал, на Львівщині станом на ранок 23 червня коронавірусом захворіло 4220 осіб. За минулу добу підтверджено 240 нових випадків.

Зауважимо, що карантин на Львівщині продовжили щонайменше до 30 червня. Водночас від 23 червня у області офіційно відновлюють пасажирські перевезення залізницею та автобусами.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *