ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині ще 13 лікарень прийматимуть хворих на COVID-19. Перелік

Вероніка Рой

|

У Львівській області визначили ще 13 медичних закладів, котрі незабаром прийматимуть хворих на коронавірусну інфекцію. Про це під час брифінгу 22 червня повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, станом на сьогодні у лікарнях Львівської області на стаціонарному лікуванні знаходяться 794 людини з коронавірусною інфекцією. Серед них – велика кількість пацієнтів у стані середньої важкості і у важкому стані.

«Близько 600 пацієнтів знаходяться у лікувальних закладах міста Львова, ще 150 людей – в медзакладах, що борються з COVID-19 в районах області. На жаль, ми можемо констатувати, що епідситуація в області погіршується, але станом на зараз зайнятість ліжко-місць становить приблизно 42%», – сказав директор департаменту охорони здоров’я.

Наразі на Львівщині з COVID-19 борються лише профільні лікарні. Проте Орест Чемерис переконаний, що й іншим медзакладам слід готуватися приймати хворих на коронавірусну інфекцію. Адже найближчим часом ця інфекція, ймовірно, не зникне.

«Зараз ми маємо таку ситуацію, що коронавірус є всюди. Він буде у нас ще тривалий час, треба вчитися з ним жити. Відповідно кожна лікарня повинна навчитися працювати з такими пацієнтами. Є бачення внести до переліку додаткові заклади охорони здоров’я, які прийматимуть хворих на COVID-19», – зазначає Орест Чемерис.

Під час вчорашнього візиту міністр охорони здоров’я Максим Степанов запропонував керівництву області визначити додаткові медичні заклади на Львівщині, які, у разі потреби, зможуть приймати хворих на коронавірусну інфекцію. Відтак 22 червня під час засідання ТЕБ і НС було запропоновано включити у перелік медзакладів, що борються з коронавірусом, додаткові лікарні.

Зокрема, до боротьби з COVID-19 залучать такі медичні заклади області:

  • Львівську обласну клінічну лікарню
  • Львівську клінічну лікарню швидкої допомоги
  • 4-ту міську клінічну лікарню
  • 5-ту міську клінічну лікарню
  • Пустомитівську центральну районну лікарню
  • Жовківську центральну районну лікарню
  • Новояворівську міську лікарню
  • Золочівську центральну районну лікарню
  • Червоноградську міську лікарню
  • Дрогобицьку міську лікарню
  • Самбірську центральну районну лікарню
  • Стрийську центральну районну лікарню
  • Буську центральну районну лікарню

Орест Чемерис зазначив, що важливо, аби у кожному з цих медзакладів були сформовані маршрути та були облаштовані спеціальні відділення для хворих на коронавірус.

«Має бути облаштоване відділення, де концентруватимуться пацієнти COVID-19. Маршрути мають бути так сформовані, щоб пацієнт з підозрою на коронавірус чи підтвердженим діагнозом інфекції не перетиналися з пацієнтом з гострою патологією», – додав він.

Нагадаємо, раніше у Львівській ОДА визначили чотири медзаклади, які нестимуть основне навантаження у боротьбі із коронавірусом. До них належать: Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня, госпіталь у Винниках, 8-ма міська лікарня міста Львова та Центр легеневого здоров’я.

Згодом через збільшення кількості хворих на COVID-19 в області залучили ще чотири лікарні другої лінії: Кам’янко-Бузьку лікарню та Сокальську центральну районну лікарню, а також Стебницьку та Стрийську міські лікарні.

Крім цього лікарня у місті Рудки розпочала приймати пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію.

Станом на ранок 23 червня коронавірусом заразилися 4220 мешканців Львівщини. За останню добу виявили 240 нових хворих. Варто зауважити, що це найбільша кількість нових хворих, виявлених за  добу, за весь період карантину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *