ОСТАННІ НОВИНИ

З 5 червня в Україні послаблюють карантин для ресторанів та храмів

Ольга Денисяка

|

Кабінет міністрів вирішив послабити карантин із 5 червня. Зокрема, відновив внутрішнє авіасполучення та дозволив повноцінно працювати закладами харчування, церквам – проводити богослужіння, а людям старше 60-ти покидати оселю. Про це на сторінці у Facebook повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Львівський портал.

 

Сьогодні на засіданні ухвалили рішення про дозвіл:

  • з 5 червня роботи закладів громадського харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів;
  • з 5 червня особам старше 60 років не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;
  • проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 м²;
  • проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Крім того, поновлюється авіаційне сполучення:

  • з 5 червня – внутрішнє авіасполучення;
  • з 15 червня – міжнародне авіасполучення з державами, які відкрили аеропорти для рейсів з України.

Здійснення перевезень пасажирів легковими автомобілями дозволятиметься в кількості до 5 осіб включно з водієм (без урахування дітей віком до 14 років).

Зазначимо, що кінцеве рішення про послаблення карантину в регіонах приймають обласні комісії ТЕБ та НС, зважаючи на рівень захворюваності. Зокрема, у Львові та області продовжили карантин до 5 червня.

Нагадаємо, на Львівщині COVID-19 підтвердили у 1830 мешканців. За останню добу виявили 96 нових хворих, що є новим антирекордом області.

Як писав Львівський портал, медики прогнозують, що пік коронавірусу на Львівщині протримається до початку червня.

Як відомо, в Україні з 22 травня до 22 червня діятиме адаптивний карантин. Детальніше про те, як в Україні збираються послаблювати карантинні обмеження, читайте тут.

Також у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *