ОСТАННІ НОВИНИ

Захворюваність не спадає. На Львівщині виявили ще 56 хворих на коронавірус

Андрій Котенський

|

Станом на ранок 30 травня на Львівщині зафіксовано уже 1619 випадків інфікування коронавірусом таким чином кількість хворих за добу зросла ще на 56 осіб (вчора виявили 50 осіб – ред.). Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Як повідомила керівниця міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна, станом на ранок 30 травня на Львівщині підтверджено 1619 випадків інфікування коронавірусом, з них 53 — летальні. 379 пацієнтів вже одужало, із них 18 за останню добу.

53 жертвою коронавірусу став 72-річний чоловік.

За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри в місті провели 429 ПЛР-тестів, з яких 56 — позитивні (серед них — 31 це мешканці Львова).

Нагадаємо, за прогнозами медиків, пік коронавірусу на Львівщині мав протриматися до початку червня.

Попри те, що Львів входить у трійку міст України, де проводять найбільше ПЛР-тестувань, у лабораторіях – справжній ажіотаж. Лише в обласному лабораторному центрі на черзі «стоять» близько 2500 біоматеріалів, які не встигли дослідити. Пацієнтам доводиться тижнями чекати на результати ПЛР-тестів.

Детальніше про це читайте у статі Львівського порталу «Черга по діагноз. Чому на результати ПЛР-тестів у Львові доводиться чекати тижнями».

Нагадаємо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *