ОСТАННІ НОВИНИ

70 нових хворих за добу: на Львівщині – новий коронавірусний антирекорд

Вероніка Рой

|

Станом на ранок четверга, 28 травня, на Львівщині лабораторно підтверджено 1513 випадки коронавірусної інфекції, з яких 70 – за останню добу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Так,за вчорашню добу центри в місті провели 329 ПЛР-тестів, з яких 70 – позитивні. Серед нових хворих 53 – це мешканці Львова. Зазначимо, це найбільше число нових хворих в області за весь період карантину.

Таким чином загалом коронавірусну інфекцію вже виявлено у 1513 осіб, з них 48 людей померло. Варто відмітити, що лише за 26 травня стало відомо про 6 смертей від ускладнень коронавірусної інфекції на Львівщині.

335 пацієнтів вже одужали від коронавірусу.

За весь період карантину до Львівської обласної інфекційної лікарні звернулись 4697 осіб, з них госпіталізовані — 634, а на амбулаторному лікуванні – 4063 людей. Зараз у лікарні перебуває 155 осіб, з них в реанімації – 6 пацієнтів, до апаратів штучної вентиляції легень підключені двоє осіб.

Нагадаємо, за прогнозами медиків, пік коронавірусу на Львівщині протримається до початку червня.

Попри те, що Львів входить у трійку міст України, де проводять найбільше ПЛР-тестувань, у лабораторіях – справжній ажіотаж. Лише в обласному лабораторному центрі на черзі «стоять» близько 2500 біоматеріалів, які не встигли дослідити. Пацієнтам доводиться тижнями чекати на результати ПЛР-тестів.

Детальніше про це читайте у статі Львівського порталу «Черга по діагноз. Чому на результати ПЛР-тестів у Львові доводиться чекати тижнями».

Нагадаємо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *