ОСТАННІ НОВИНИ

Через продовжений карантин у Львові не запрацюють дитсадки і транспорт. Деталі

Наталя Дуляба

|

На території Львівщини продовжили карантин до 29 травня. Тому ні у Львові, ні в області не запрацюють дитячі садочки і громадський транспорт. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Так, сьогодні, 22 травня, обласна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення продовжити карантин на Львівщині до 29 травня. Причиною цьому стала невтішна динаміка захворюваності на COVID-19.

Відтак дитсадки і громадський транспорт в області ще не запрацюють щонайменше до 29 травня.

Аналогічна ситуація й у Львові. Як зауважив міський голова Андрій Садовий, про відновлення роботи громадського транспорту і садочків можна буде говорити лише тоді, коли не ростиме кількість хворих на коронавірус.

«До 29 травня карантинні заходи у Львові не будуть послаблені. Кабмін забрав у міст право послаблювати карантинні заходи (уряд дозволив це робити лише обласним комісіям ТЕБ і НС – ред). Я вважаю, це некоректно! Громадський транспорт і садочки зможуть працювати після 29 травня за умови, що динаміка захворювання не буде збільшуватись», – написав на своїй сторінці у Facebook Андрій Садовий.

Водночас він додав, що транспорт у Львові працює у режимі спецперевезень. Втім на маршрути із понеділка, 25 травня, виїдуть більше автобусів.

Зазначимо, на час продовженого карантину у Львові та області не можна:

  • ходити на вулиці без масок, респіраторів та документів, що посвідчують особу;
  • самовільно залишати місця самоізоляції та обсервації;
  • проводити заходи (культурні, розважальні, релігійні тощо) за участю більше ніж 10 осіб. Виняток – заходи, необхідні для роботи місцевої влади, тренування спортсменів національних збірних.

Також заборонена робота закладів громадського харчування (лише формат «на виніс» та літні майданчики), фітнес-центрів, розважальних установ, музеїв (виняток – музеї просто неба), громадського транспорту.

Нагадаємо, у Львові учні вже не вийдуть до школи. Навчальний рік вони завершують дистанційно. Протягом усього коронавірусного карантину школярі навчаються за допомогою технологій Google. Як усе відбувається, читайте за цим посиланням.

Натомість дитсадки у місті планують відкрити. І працюватимуть вони упродовж усього літа. Яким чином відбуватиметься навчальний процес, читайте за цим посиланням.

Як писав Львівський портал, коронавірус лабораторно підтвердили у 1240 мешканців Львівщини. За останню добу виявили рекордно велику кількість хворих – 65 осіб.

За прогнозами медиків, пік коронавірусу на Львівщині протримається до початку червня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *