ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові дозволили відкрити магазини одягу, поліклініки і непродовольчі ринки

Наталя Дуляба

|

Міська комісія ТЕБ і НС сьогодні, 14 травня, прийняла рішення послабити карантин у Львові. Вже найближчим часом у місті знову запрацюють магазини одягу і взуття, непродовольчі ринки і поліклініки. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив мер Андрій Садовий.

 

Вже з п’ятниці, 15 травня, у Львові відкриються візові центри, непродовольчі ринки, магазини одягу, білизни та взуття, які мають прямий вихід на вулицю.

Із понеділка, 18 травня, відновити роботу зможуть всі поліклініки міста, а також магазини одягу, білизни і взуття у торгових центрах.

«Але всі ці заклади зобов’язані працювати за відповідними протоколами. Зафіксуємо порушення – штраф і закриття», написав Андрій Садовий.

Водночас він відзначив, що у Львові стежать за динамікою захворюваності на коронавірус. Якщо впродовж 3 днів відсоток позитивних результатів ПЛР-тестів буде більшим ніж 23% від кількості протестованих за добу, комісія ТЕБ і НС знову відновить карантинні обмеження.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Нещодавно уряд вкотре його продовжив, цього разу – до 22 травня, однак з 11 травня ввів певні послаблення. Ці послаблення можуть діяти відразу не по всій території держави, адже Кабмін дозволив місцевій владі вирішувати, коли пом’якшувати карантин, зважаючи на рівень захворюваності.

У Львові не запрацювали всі передбачені урядом пом’якшення. Зокрема, з 11 травня у Львові відкрили парки, сквери і дитмайданчики, дозволили відновити торгівлю промисловими товарами та роботу літніх майданчиків у кафе. Детальніше про те, які заклади запрацювали вже віднині, а які – ні, читайте за цим посиланням.

Також з 13 травня у Львові дозволили роботу перукарень, салонів краси, приватних стоматологічних клінік.

Нещодавно уряд дозволив гуляти групами до 8 осіб, сидіти за столом на літніх майданчиках у кафе учотирьох.

Як писав Львівський портал, на Львівщині COVID-19 заразилися вже більше 900 мешканців. За останню добу виявили 34 нових хворих. Від ускладнень, які дає вірус, померли 23 жителі області. Ще 169 людям вдалося одужати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *